AKP seçimi kaybedince iftar çadırının kapısına kilit vurdu. Sen misin oy vermeyen?

AKP seçimi kaybedince iftar çadırının kapısına kilit vurdu. Sen misin oy vermeyen?
AKP’li belediye başkanı tarafında yönetilen Sancaktepe ilçesini CHP’nin kazanmasının ardından, Ramazan çadırı seçimin ertesi günü açılmadı. Duruma tepki gösteren bir vatandaş, “Oylar bitti çadır gitti, seçime kadarmış“ ifadelerini kullandı.

31 Mart günü yapılan Mahalli idareler seçiminde, resmi olmayan sonuçlara göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı (İBB) seçimlerini Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu, farkla kazandı. İstanbul’da CHP, eklinde bulunan ilçe belediyesi sayısını 14’ten 26’ya çıkardı.

2008 yılından beri AKP tarafından yönetilen Sancaktepe, yerel seçimin ardından CHP’ye geçen ilçelerden biri oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre, CHP’nin Sancaktepe Belediye Başkan adayı Alper Yeğin yüzde 50,59, AKP’nin adayı Şeyma Döğücü ise yüzde 41,46 oy aldı ve Yeğin, Sancaktepe’nin yeni belediye başkanı oldu.

secim.jpgSEÇİMDEN SONRAKİ GÜN ÇADIR AÇILMADI

AKP’li Belediye Başkanı, 24 bini aşkın oy farkıyla seçimi kaybederken, Sancaktepe Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırı 1 Nisan Pazartesi günü açılmadı. Vatandaşlar, belediye binasının yanında bulunan ve Ramazan ayının gelişiyle birlikte hizmet veren çadırın kapısındaki bariyerleri görünce şoke oldu.

Şeyma Döğücü’nün fotoğraflarının bulunduğu iftar çadırının açılmamasına vatandaşlar tepki gösterdi.

ekran-goruntusu-2024-04-02-101247.png

SEÇİM BİTTİ ÇADIR GİTTİ

Yerel seçimin sona ermesinin ertesi günü, iftar çadırının kapatılmasına tepki gösteren bir vatandaş, “Şeyma Hanım galiba sadece seçim için çadırı açtı. Oylar bitti çadır gitti. Dükkanı kapatıp gitmiş. Her gelen hayal kırıklığına uğrayıp gidiyor, sadece seçime kadarmış” ifadelerini kullandı. Ramazan ayının başından beri iftar çadırının her gün açık olduğunu ifade eden vatandaş, bugün çadıra gelen herkesin isyan edip gittiğini belirtti.

ekran-goruntusu-2024-04-02-101304.pngSANCAKTEPE’Yİ KAZANAN CHP’Lİ ADAY KİMDİR?

31 Mart Mahalli İdareler seçiminden sonra, resmi olmayan sonuçlara göre Sancaktepe’nin yeni belediye başkanı olan Alper Yeğin’in kim olduğu merak edilen konular arasında. 1984 yılında İstanbul Sancaktepe’de doğan Alper Yeğin, doğduğu yıldan bu yana Sancaktepe’de yaşıyor.

İlkokulu Sarıgazi Osmangazi İlkokulu’nda, ortaokulu Yunus Emre Ortaokulu’nda okuyan Alper Yeğin, lise öğrenimi de Mehmetçik Lisesi’nde tamamladı ve daha sonra Doğuş Üniversitesi’nde Dış Ticaret bölümünü bitirdi.

Sancaktepe’de 2005 yılında YEĞİN İNŞ. TİC. LTD.ŞTİ. isimli bir şirket kurup iş hayatına adım atan Yeğin, bir süre Sancaktepe İş Adamları Derneği (SANİAD) üyeliği de yaptı. 2014-2019 yılları arasında Sancaktepe Belediyesi CHP Meclis Üyesi olan Alper Yeğin, 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde, resmi olmayan sonuçlara göre Sancaktepe Belediye Başkanı olarak seçildi.

alper-yegin-kimdir-chp-istanbul-sancaktepe-16923823-318-amp.jpg

İlgili Haberler