Erdoğan'ın tepki çeken açıklamasının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Erdoğan'a düzeltme geldi

Erdoğan'ın tepki çeken açıklamasının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Erdoğan'a düzeltme geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepki çeken 'Uçaklarımızın gövdesine Türkiye Havayolları yazılacak' sözlerine AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten düzeltme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı konuşmada, uçakların gövdesine Turkish Airlines değil Türkiye Havayolları yazılacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine Turkish Airlines değil Türkiye Havayolları yazacağız." ifadelerini kullanmıştı.

AKŞENER TEPKİ GÖSTERDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener''den Erdoğan''ın bu çıkışına yanıt geldi. Sosyal medyadan, Erdoğan''ın ifadelerini alıntılayan Akşener, paylaşımına "Sen böyle saçmalamaya devam et, biz geldiğimizde onu da düzeltip Türk Hava Yolları yazarız. Ne de olsa #AzKaldı..." notunu düştü.

ÖMER ÇELİK’TEN DÜZELTME

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan başkanlığındaki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Çelik “"Cumhurbaşkanımız, sanki Türk yerine Türkiye kullansın demiş gibi bir yaklaşım söyleniyor. Eğer kullanılanın Türkçesi Türk ise orada Türk kullanılacak, Türkiye ise Türkiye kullanılacak. Sanki Sayın Cumhurbaşkanımız Türk ifadesinde karşı da orada Türkiye kullanılsın gibisinden sosyal medyada bir tartışma yürüyor. Bu konudaki tartışma yanlış bir tartışmadır. Kullanılan kelimelerin karşılıkları Türkiye ise Türkiye olarak kullanılacak Türkçesi. Türk ise Türk olarak kullanılacak Türkçesi. Mesele bundan ibarettir.” dedi.

İlgili Haberler