AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten önemli açıklamalar

AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten önemli açıklamalar
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik’ten önemli açıklamalar

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, kritik toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

AKP’li Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
ERDOĞAN AŞI OLACAK
Korona aşısı ile ilgili çalışmalar başladı. İnşallah bu büyük salgından vatandaşlarımızı koruyacak aşı çalışmaları şeffaf bir şekilde milletimizin her kesimine ulaşacak. Toplantımızdan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız da aşı olacaktır. Bunun kamuoyu ile paylaşılmasını istemiştir. Kendileri aşı olarak, toplumdaki tereddütü ortadan kaldırmak için toplantımızdan sonra aşı olmak için ilgili yere geçecektir.
SÖZDE CUMHURBAŞKANI TARTIŞMALARI
Burada değerlendirilmesi gereken vahim nokta Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Sözde Cumhurbaşkanı’ demesidir. Bir şeye gayrimeşru olduğu zaman varlığının temelinde hiçbir meşru olmadığı zaman ‘Sözde’ dersiniz. Sözde terör örgütünün, sözde liderleri dersiniz. Buna benzer ifadeler kullanırsınız. Bunu gayrimeşru yapılar için kullanırsınız. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı için bu ifadeleri kullanmak yakın tarihte 27 Nisan 2007’de hükümetimize karşı verilmeye çalışılan muhtıra teşebbüsünde gündeme gelmiştir.
O zaman denilmiştir ki, ‘Biz özde değil, sözde Cumhurbaşkanı istiyoruz’ denilmiştir. Peki, bunun ölçüsü ne? Yukarıdan aşağıya bir şeyler sayıyor. Bu ölçülere uyarsa özde, uymazsa sözde Cumhurbaşkanı oluyor diyor.
"BUNDAN SONRA KİMSEYE LAF SÖYLEMEK DÜŞMEZ"
Bu yetkiyi size kim verdi? Millete ait yetkiyi herhangi bir kurum, makam kendisine ait kılma gibi bir şekilde demokrasi ya da hukuk devletinde bu pozisyonu nasıl üretebilir? Millet seçmiş, hukuken onaylanmış. Bundan sonra kimseye laf söylemek düşmez.
bu Cumhuriyet değerlerine karşı söylenmiş olur. 'Siyasi eleştiri' yapıyoruz diyorlar. Genel Başkanlık makamı için değil, Cumhurbaşkanlığı makamına bu eleştiriyi yapıyorsunuz.
Biz gideriz Cumhuriyet kalır. Bir gün biz de öleceğiz. Geride yaptığımız çalışmalar ve işler geride kalacak.