AKP'de çöküşü durdurma formülü!

AKP'de çöküşü durdurma formülü!
Yeni parti hareketleri ile sarsılan AKP, güç kaybı görüntüsünü ortadan kaldırmak için yerelde transfere odaklandı. İktidar partisi, muhalefet partilerinin belediye başkanları ve meclis üyelerini transfer için düğmeye bastı.

CHP'de yaşanan "Saray'a giden isim" tartışması siyaset gündemindeki yerini korurken, iktidar partisi AKP yerelde transferlere odaklandı. AKP yönetimi, muhalefet partilerinden belediye başkanları ile belediye meclis üyeleri transfer etmek için çalışma başlattı.

Cumhuriyet'^ten Emine Kaplan'ın haberine göre, AKP’nin bu hamleyle hem yeni kurulacak partilere olası geçişlere karşısında “parti güç kaybediyor” görüntüsünü önlemek hem “parti çekim merkezi olmaya devam ediyor” algısı oluşturmak istediği hem de Millet İttifakı’ndaki iç tartışmaların daha da alevlendirilmesinin amaçlandığına dikkat çekiliyor.

Parti kulislerinde, Denizli’nin CHP’li Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi’nin 10 gün önce AKP’ye geçmek üzere partisinden istifa ettiği, ancak CHP yönetiminin devreye girmesiyle istifasını geri aldığı ileri sürülüyor. AKP, Cumhur İttifakı’nda herhangi bir sorun yaşanmaması için talep gelmesine karşın MHP’den belediye başkanı transferi yapmayı ise düşünmüyor.

AKP’de muhalif belediye meclisi üyelerinden de geçişlerin hedeflendiği kaydediliyor. AKP’nin bu yolla azınlıkta kaldığı belediye meclislerinde çoğunluğu yakalamayı amaçladığı kaydediliyor. Bir AKP yöneticisi, “Çoğu belediye meclisinde sadece 4-5 sayıyla çoğunluk bizde değil. Belediye meclislerinden de katılımlar sağlandığı zaman çoğunluğu alırız ve istersek belediye başkanının çalışmalarını kilitleriz” görüşünü dile getirdi.