AKP'de kaos ve çekişme sürüyor

AKP'de kaos ve çekişme sürüyor
AKP’de yeni parti kurma çalışmaları ile başlayan süreç, geçmiş yıllardaki hesaplaşmaları da gün yüzüne çıkardı. Erdoğan'ın "sırtımızdan vurdular" çıkışının, parti içindeki kaosu daha da derinleştirdiği belirtiliyor.

AKP’de yerel seçimlerin ardından gün yüzüne çıkan kaos ve çekişme sürüyor. Parti içerisindeki tarafların birbirini ihanetle suçlamaları, Erdoğan’ın partiden kopanlar için ‘sırtımızdan vurdular’ ve ‘ümmeti bölmeyin’ açıklamaları Davutoğlu kanadını rahatsız etti.

Davutoğlu’na yakın isimler, Erdoğan Refah Partisi ve Erbakan’dan ayrılıp yeni parti kurarken “ümmeti bölmedi mi” diye Erdoğan’a gönderme yaparken, “Ortada ne ümmet ne de ümmetin lideri var. Her İslam ülkesinde iki üç tane halifelik iddiasında olan şahıs var. Herkesin halifelik peşinde. Erdoğan’ın anladığı ümmet AKP’ye oy verenler ise diğer partilerdeki insanlar Müslüman değil mi?” diyerek Erdoğan’ın boş bir çaba içinde olduğunu belirtiyor.

AKP içerisinde Davutoğlu’na yakın bir başka isimse, Erdoğan’ın kendilerini ihanetle suçlamasına tepki göstererek, “Geçmişte Abdullah Gül, Ali babacan ve Davutoğlu’nu Erdoğan’ın nasıl tasfiye etmeye çalıştığını herkes biliyor. Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreninden bir gün önce AKP’de kongre kararı alıp Gül’ün AKP’ye geri dönmesini ve kongrede genel başkan olmasın engelleyen Erdoğan değil mi? Seçim kazanan bir Başbakan olan Davutoğlu’nun istifasını isteyerek daha düşük profilli bir başbakan isteyerek Binali Yıldırım’ı başbakanlığa taşıyan Erdoğan değil mi? Ali Babacan faiz indirimine direnmesi sonucu damadını ekonominin başına getirip Babacan’ı tasfiye eden Erdoğan değil mi? Bütün bu yaşananlar ortadayken bugün milletvekili dahi olmayan Gül, Babacan ve Davutoğlu mu Erdoğan’ı satmış? Erdoğan mı onları tasfiye etmiş? Bütün bunlar kamuoyunun önünde cereyan eden olaylar” dedi.