AKP'den Kılıçdaroğlu'nun adaylık sinyaline ilk yorum

AKP'den Kılıçdaroğlu'nun adaylık sinyaline ilk yorum
AKP'li Mehmet Metiner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı sinyalini yorumladı. Metiner, “Kemal Bey Cumhurbaşkanlığına aday olacağınızın sinyalini vermeniz bizi çok memnun etti. Kesinlikle olmalısınız” dedi.

AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'te bütçe görüşmeleri sırasında Cumhurbaşkanlığı adaylığı sinyali vermesini yorumladı.

"Kesinlikle olmasınız" diyerek Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı sinyalini değerlendiren Mehmet Metiner'in yaptığı açıklama şöyle:

"Kemal bey Cumhurbaşkanlığına aday olacağınızın sinyalini vermeniz bizi çok memnun etti. Kesinlikle olmalısınız. Taşlar yerine oturur.

Herkesin safı belli olur. Takiyye siyaseti son bulur.

Maskeler düşer. Türk siyaseti adına azımsanmayacak bir kazanımdır bu."

259162-602x296-1.jpg

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmelerinde hükümetin 2021 yılı bütçesini eleştirdiği sırada AKP sıralarından “Aday ol aday” lafı atılması üzerine, “Benim aday olamayacağımı size kim söyledi. Kim söyledi? Ben ne istiyorum. Ben tek adam rejimi istemiyorum. Ben ülkesinde esnafın ensesinde boza pişiren bir yönetim istemiyorum. Ben parlamenter sistem istiyorum. Demokratik, halkçı parlamenter sistem istiyorum. Ben her kuruşun hesabını veren bir siyaset anlayışı istiyorum” yanıtını verdi.