AKP'den önce elektrik olmadığı için mumla çalışan otobüs

AKP'den önce elektrik olmadığı için mumla çalışan otobüs
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bak Bay Kemal, sizin hayatınızda sadece mum vardı mum, gaz lambası vardı" sözlerine sosyal medya üzerinden 1961’de hizmete giren ve elektrikle çalışan troleybüslü (otobüs) gönderme yapıldı. 

Bu teller otobüs uçmasın diye 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada  "Türkiye''nin enerjisini çıkaran iktidar biziz. Bak bay Kemal ''Sizin hayatınızda sadece mum vardı mum, gaz lambası vardı. Biz ise bunu bu hale getirdik'' sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''a troleybüslü gönderme yapıldı. Güç beslenmesi havada asılı olan elektrik hattından sağlanan troleybüsler için ilk hat Topkapı-Emönönü arasına döşenmişti. İtalyan Ansaldo San Giorgio firmasına 1956-57 yıllarında sipariş edilen troleybüsler, 27 Mayıs 1961’de hizmete girmişti. 

Cumhurbaşkanı''na gönderme yapan sosyal medya kullanıcıları "AKP''den önce Türkiye''de elektrik yoktu bu troleybüsler (Otobüs) mumla çalışıp yolcuları taşırdı. Troleybüslere akım vermesi için çekilen elektrik telleri ise aslında troleybüslerin rüzgarlı havalarda uçmaması için havaya gerilmişti" yorumunu yaptılar.

İlgili Haberler