AKP'den yüzde 50+1 açıklaması

AKP'den yüzde 50+1 açıklaması
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından yüzde 50+1 tartışmalarına ilişkin açıklamada bulundu. Çelik, CHP'li bazı isimlere ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'na tepki gösterdi.

AKP MYK toplantısının ardından açıklamada bulunan Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yüzde 50+1 tartışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Saadet Parti Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun konuya ilişkin açıklamalarına tepki gösteren Çelik, "Saadet Partisi başkanı artık siyaset değil kötü espriler yapıyor, şaka yapıyor. CHP bunun üzerine atlıyor. Neredeyse bütün aktörleri buradan yola çıkarak tekrar vesayet sistemini kurmak için 'eski sisteme dönelim' gibi konuşuyorlar" dedi.

Çelik'in açıklamaları özetle şöyle:

"AK Parti'nin gündeminde böyle bir mesele yok. Faruk Çelik değerli bir arkadaşımızdır. Kişisel görüşünü söylemiş. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bir yıllık performansı değerlendirilirken herkes görüşünü söylemiştir. AK Parti'nin böyle bir görüşü yok. Temel mesele referandumda vatandaşımız bu sistem değişikliğine güçlü bir destek vermiş. Vatandaşımızın onayından geçmiş bir şeyi bu kadar kısa zamanda herhangi bir toplumsal talep sözkonusu değilken değiştirmek durumunda değiliz."

"BU SİSTEM VATANDAŞIMIZI DAHA DA ÇOK GÜÇLENDİRMİŞTİR"

"AK Parti neredeyse siyasi çıtayı en tepeye yükselterek burada yapmak istediğini ortaya koydu. En çok sıkıntı çektiğimiz konu belli kimliklerin iktidara geldiğinde başka kimliklere baskı yapması. Şimdi siz yüzde 50 barajı getirdiğinizde, 50 çok sayıda kimliği, vatandaşımızı biraraya getirecek siyaset sunmak zorundasınız. Vatandaş oyunu verdiği gün hükümetin nasıl kurulacağı belli, herhangi bir şekilde sürecin uzamasına gerek yok. Vatandaşı siyasal özne olarak güçlendiriyor mu, güçlendirmiyor mu? Bu sistem vatandaşı memleketin sahibi olarak daha çok güçlendirmiştir.

Yüzde 40 doğru bir yaklaşımdır, AK Parti'nin bunu değiştirme gibi bir ajandası yoktur. Bizi böyle bir arayış içerisinde olmakla itham etmeye çalışıyorlar. Saadet Partisi başkanı artık siyaset değil kötü espriler yapıyor, şaka yapıyor. CHP bunun üzerine atlıyor. Neredeyse bütün aktörleri buradan yola çıkarak tekrar vesayet sistemini kurmak için 'eski sisteme dönelim' gibi konuşuyorlar. Parlamenter sistemimiz çok partili hayata geçtiğimizden beri defalarca müdahale ile kesintiye uğradı. Kesintiye uğramadığı zamanlarda siyasal uzlaşma üretilemediği için ülkeyi geriye çekti."

İlgili Haberler