AKP'li adaya yolsuzluk davası iddiası

AKP'li adaya yolsuzluk davası iddiası
AKP'li Çorum Belediyesi Başkan adayı Halil İbrahim Aşgın sanık sıfatıyla hakim karşısına çıkacağı iddia edildi.

AKP'nin Çorum Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Aşgın'ın, “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık”, “resmi belgede sahtecilik”, “gerçeğe aykırı belge düzenleme” suçlarını işlediği iddiasıyla 12 Şubat’ta hakim karşısına çıkacağı iddia edildi.

Oda TV’nin haberine göre, Aşkın’ın Çorum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, davacı tarafın Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü olduğu öğrenildi. Savcılık mütalaasında, Aşgın’ın, hazırlanan sahte evrakları kuruma fatura edip kamu kurumunu zarara uğrattığı iddia ediliyor.

Aşgın’ın avukatı Fatih Maden, iddialara yönelik; “İstihdam garantili kurslardan, müvekkilim, İŞKUR’dan kurs düzenlemesi almış, bu işleri başarıyla gerçekleştirmiş ve kendisine teşekkür de edilmiştir. Daha sonra mevzuat eksikliklerinden kaynaklı sorunlar nedeniyle inceleme yapılmış, 2014 yılındaki müfettiş incelemesi sonucu iş bu aşamaya gelmiştir. Eksikliklerin temeli daha çok usule yöneliktir” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Aynı zamanda Ensar Vakfı Çorum Şubesi eski başkanı da olan Halil İbrahim Aşgın, 12 Şubat’ta tekrar hakim karşısına çıkacak.