AKP'li belediyeden Atatürk'e sansür

AKP'li belediyeden Atatürk'e sansür
Samsun'da Onur Anıtı'na düzenlenen saldırı, halkın büyük tepkisini çekmiş ve anıt önünde 4 gün süren 'saygı nöbeti' eylemini başlatmıştı. Tepki çeken bir diğer hareket yine AKP'li Samsun Belediyesi'nden geldi. Bu kez İlkadım Anıtı önüne 20 metrelik reklam panosu yerleştirildi; anıtın aydınlatma lambaları söküldü. ADD Başkanı Özkefeli, olayın takipçisi olacaklarını söylerken, yurttaşlar ise oldukça tepkili.

Samsun''da kamuoyunun tepkisini çeken bir olay daha yaşandı. Cumhuriyet''ten Cemil Ciğerim''in haberine göre, 1981 yılında heykeltraş Atamulu tarafından Atatürk''ün doğumunun 100. yılı sebebiyle yapılan İlkadım Anıtı, AKP''li belediye tarafından sansüre uğradı. Belediye, anıtın önünde 20 metrelik bir reklam panosu yerleştirdi. Yurttaşlar, anıtın önüne konulan reklam panosuna tepki gösterirken, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli ise, anıtın aydınlatma lambalarının da söküldüğünü belirtti.

Özkefeli, Atatürk şehri olan Samsun’un, Onur Anıtı saldırısı sonrası Atatürk’ün manevi şahsiyetine yönelik ikinci bir hakarete tahammülü kalmadığını vurgulayarak, “Anıtın bütün aydınlatma lambalarının da sökülmüş olduğunu üzülerek gördük. Atatürk’ün hemşerileri olarak, Milli Mücadele’nin simgesi İlkadım Anıtı’na gereken özenin gösterilerek, pırıl pırıl, herkesin göreceği bir ihtişama getirilmesini istiyoruz. Olayın takipçisi olacağız” diye konuştu. 

''''PANONUN YERİ ÇOK MANİDAR''''

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Samsun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Suat Yıldız ise, “Kentin simgesi haline gelen İlkadım Anıtı’nın önüne duvar gibi çekilen reklam panolarının zaman kaybedilmeden, derhal kaldırılmasını istiyoruz” diye konuştu. Yıldız, açıklamasında, “Büyükşehir belediyesinin reklam panosu yapılacak birçok yeri olmasına karşın İlkadım Anıtı’nın önüne yapılmasını manidar olarak değerlendiriyor, bu yapılan yanlıştan hemen dönülmesini istiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak için ilk adımını attığı, kurtuluşun ve kuruluşun şehri olan Samsun’daki seçilmiş yöneticilerin Atatürk’ün güvenine ve inancına layık olmaları gerektiği duyarlılık ve hassasiyet içerisinde olmalarını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler