AKP’li eski Bakan Ertuğrul Günay emekli amirallerin serbest bırakılmasını böyle yorumladı

AKP’li eski Bakan Ertuğrul Günay emekli amirallerin serbest bırakılmasını böyle yorumladı
AKP’li eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, emekli amirallerin serbest bırakılmasının ardından Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Günay, “Bir bardak suda koparılan fırtına sonunda” ifadelerini kullandı.

Montrö bildirinde imzası bulunan 104 emekli amiralden gözaltına alınan 14 isimin bulundukları şehri terk etmemek koşuluyla serbest bırakılmasının ardından bir paylaşım da AKP’li eski bakandan geldi.

60 ve 61. Hükümetlerde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapan eski AKP’li Ertuğrul Günay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Montrö bildirisi ve sonrasında yaşananları “Bir bardak suda koparılan fırtına” sözleriyle yorumladı.

Emekli amirallerin serbest bırakıldığı haberini kendi hesabından paylaşan Ertuğrul Günay, karara ilişkin "Bir bardak suda koparılan fırtına sonunda..." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Savcılık, Alaettin Sevim, Atilla Kezek, Atilla Kıyat, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Mustafa Özbey, Ramazan Cem Gürdeniz, Turgay Erdağ ve Türker Ertürk''e yurt dışına çıkma yasağı ve konutu terk ekmeme adli kontrol şartı talep etti. Ali Sadi Ünsal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Engin Baykal ve Nadir Hakan Eraydın hakkında ise yurt dışına ve il dışına çıkmama yasağı adli kontrol şartları talep edildi. Ergun Mengi''nin ise tutuklanması talep edildi.

Ankara 8. Sulh Ceza Hâkimliği; 13 emekli amiral hakkında ''ikamet ettikleri yerleşim yerlerini terk etmeme'' yönünde adli kontrole hükmetti. Ergun Mengi''nin ise ayrıca ifadesinin alınmasına karar verdi.

Mengi de ifadesini alınmasının ardından il dışına ve yurt dışına çıkma yasağı ile serbest bırakıldı.

İlgili Haberler