Ertuğrul Günay'dan 'Enes Kara' tepkisi: Devletin ciddi sorumluluğu vardır

Ertuğrul Günay'dan 'Enes Kara' tepkisi: Devletin ciddi sorumluluğu vardır
AKP'li Cahit Özkan'ın cemaat yurtlarına ilişkin olarak "Öğrenciler bir araya gelip ev açabilir" açıklamasına ilişkin konuşan AKP'nin eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay "Gencecik bir insan yaşadığı yer sorun yaşayıp intihar ediyorsa orada devletin ciddi sorumluluğu vardır" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın ailesinin zoruyla kaldığı cemaat yurdunda baskı gördüğü gerekçesiyle hayatına son veren Elazığ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’ya ilişkin olarak yaptığı “Öğrenciler bir araya gelip ev açabilir” açıklamasından sonra “cemaat yurtları denetlenebilir mi” tartışmasını ortaya çıkardı.

Habertürk Gündem’e katılan eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Özkan’ı açıklamalarını değerlendirdi. Günay, “Bütün bu yurtların denetlenmesi gerekiyor” dedi.

Yıllar önce cemaat yurtlarından bir tanesini ziyaret ettiğini söyleyen Günay, dört kişinin barınabileceği odada sekiz kişinin kaldığını dile getirdi. Günay, “Burası koğuş mu? Bu hapishanede yok. Çocuklar getiriyorlar bizim inancımız bu diye aileler de buna katlanıyor bizim filan efendinin yurdudur diye. Bunu aşması lazım artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin. Devletin, üniversiteleriyle, Milli eğitimiyle, yerel yönetim mekanizmalarıyla bunu denetlemesi gerekiyor” dedi.

''DEVLETİN CİDDİ SORUMLULUĞU VARDIR''

Tekil bir olayın konuşulmadığını dile getiren eski bakan, birçok benzer olayın yaşandığını hatırlattı. Günay, “Yangınlar yaşandı, birtakım taciz olayları yaşandı. Daha burada söylemekten hicap duyduğum başka olaylar yaşandı. Demek ki ciddi bir denetimsizlik var. Adının başına veyahut kapının üstüne bir dini levha asması bu kurumları dokunulması imkansız hale getirmiyor. Kim denetleyecek bunları? Bunu denetleyecek olan mekanizmanın adı devlet. Gencecik bir insan yaşadığı yer sorun yaşayıp intihar ediyorsa orada devletin ciddi sorumluluğu vardır” diye konuştu.

İlgili Haberler