AKP'li Fatma Betül Kaya'dan tepki çeken Gezi yorumu

AKP'li Fatma Betül Kaya'dan tepki çeken Gezi yorumu
AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Gezi olayları ile 15 Temmuz darbe girişimini kıyaslayarak; ‘Adeta ülkede ayaklanma girişimiydi, terör örgütlerinin, FETÖ'nün saldırılarından, 15 Temmuz'dan farkı yoktu" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, partisinin Antalya toplantısında yaptığı konuşmada Gezi Parkı Olayları hakkında tepki çeken bir yorum yaptı.

'15 TEMMUZ’DAN FARKI YOK'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gezi Olayları’na katılım için ile çağrıda bulunduğunu iddia eden AKP’li Kaya, "Gezi olaylarında çağrıda bulunanlar bizzat CHP Genel Başkanı ve onun yanındakilerdir. Başlangıçta belki çevreci olarak başlatılan Gezi olaylarının daha sonradan tıpkı askeri darbeler, muhtıralardan hiç farkı yoktu, bence bir kalkışma girişimiydi. Adeta ülkede ayaklanma girişimiydi ve terör örgütlerinin saldırılarından, FETÖ'nün saldırılarından, 15 Temmuz'dan farkı yoktu" dedi.

"YÜZÜ MASKELİ TERÖRİSTLER"

Gezi Parkı Olayları'nın devleti ve milleti hedef alan bir kalkışma girişimi olduğunu söyleyen Kaya, "O süreçte İstanbul'daydım Taksim'de yaşanan vandalizmi, terör örgütünün paçavralarının Atatürk Kültür Merkezi'ne asıldığını hepimiz gördük. Dolmabahçe'den geçmeye çalışırken arabamız tekmelendi. Yüzü maskeli terör örgütü mensubuydu bunlar. Gezi süreci bu ülkede ayaklanma ve kalkışma girişimiydi. Kesinlikle etkisi aylarca sürdü ve ekonomimize etkisi çok uzun sürdü" ifadelerinde bulundu.

İlgili Haberler