AKP'li Hamza Dağ, Yeniçağ yazarı Ahmet Takan'ı hedef aldı

AKP'li Hamza Dağ, Yeniçağ yazarı Ahmet Takan'ı hedef aldı
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, gazetemiz yazarı Ahmet Takan'ın "Anketler MİT'in görev alanı mı" başlıklı yazısıyla ilgili ağır ithamlarda bulundu. Dağ'ın "hayal ürünü" dediği yazıyla ilgili "Hukuki süreci başlatıyoruz" demesi dikkat çekti.

Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, 16 Aralık 2018 tarihli yazısında çarpıcı değerlendirmelerde bulunmuş ve son anketlerden dolayı AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki’nin yerine farklı bir aday çıkarılabileceğini söylemişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Takan’ın yazısıyla ilgili ilginç ifadeler kullandı. Dağ, yazıyı yorumlamak yerine yazarımız Ahmet Takan’ı hedef aldı.

Takan’ın yazısının “hayal ürünü” olduğunu ileri süren Dağ’ın, “Bu konuyla ilgili hukuki süreci başlatıyoruz. Hem tekzip konusunda hem de hukukçu arkadaşlarla değerlendirme sonucunda tazminat davası açma konusunda gerekli işlemleri başlatacağız” demesi dikkat çekti.

AKP’li Dağ’ın, açıklamasında yazarımızla ilgili hoş olmayan sözlerine burada son veriyoruz.

TAKAN NE DEMİŞTİ?

AKP’li Dağ’ın rahatsız olduğu “Anketler, MİT’in görev alanı mı?” başlıklı yazının ilgili kısmı şu şekildeydi:

“….AKP içinde çok üst düzey kaynaklardan ulaştığım bilgilere göre; isabetli seçim anketleri ile bilinen partide onların deyimi ile bugüne kadar eşi benzeri yaşanmamış bir skandal patladı. Bazı kaynaklar, R. Erdoğan'ın kulağına, adaylığı ilan edilen Özhaseki'nin anketlerde 6 ve 7'nci sıralarda çıktığını ve kendisine yanıltıcı anketler sunulduğu bilgisini üfledi. Erdoğan, söylenenlere itibar edip bu bilginin kendisinden gizlendiğine inanınca küplere bindi. Erdoğan, aynı anketlerin orjinal halini şirketten istetti. Gerçeği görüp hesap sorunca da, "bilgisayarlara sızılmış, sonuçlar değiştirilmiş" savunması yapıldı. AKP kulislerinde, bunun üzerine, Erdoğan'ın talimatıyla MİT uzmanlarının bazı bilgisayarlara el koyup inceleme yaptığı konuşuluyor. Mehmet Özhaseki'ye yakınlığı ile bilinen AKP AR-GE başkanı Hamza Dağ ile seçim işleri başkanı Ali İhsan Yavuz'un durumun zor olduğu ileri sürülüyor.”