AKP'li isim, AKP milletvekiline ateş püskürdü!

AKP'li isim, AKP milletvekiline ateş püskürdü!
Yeni parti çalışmaları nedeniyle kaosun yaşandığı AKP'de parti içi kriz, teşkilatlara sıçradı. Burdur Bucak'ta AKP İlçe Başkanı Serdar Besler, AKP Burdur Milletvekili Yasin Uğur'a ateş püskürdü.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

İktidar partisinde sular durulmuyor. Yeni parti kurma çalışmaları nedeniyle istifaların yaşandığı AKP'de parti içi kriz, teşkilatlara da sıçradı. Burdur Bucak'ta AKP İlçe Başkanı Serdar Besler, zehir zemberek bir açıklama ile partisinin Burdur Milletvekili Yasin Uğur'u hedef aldı. 

AKP Burdur İl Başkanlığı'ndan ise, Bucak İlçe yönetiminin münfesih hale geldiği ve en kısa zamanda Bucak ilçe başkanı ve yönetiminin genel merkez tarafından yeniden belirlenmesi için il koordinatörlerin gönderilmesinin talep edildiği bilgisi verilerek, basına AKP ve milletvekili Yasin Uğur hakkında asılsız açıklamalarda bulunan Serdar Besler hakkında disiplin işlemi başlatılacağı duyuruldu.

İlçe Başkanı Serdar Besler, AKP Burdur Milletvekili Yasin Uğur'u eleştirdiği açıklamasında şunları söyledi;

"Teşkilat üyelerinin, kazanılan seçimlerin arkasından bir kenara atılarak yok sayılması kabul edilebilir bir durum değildir. Hiç kimse kendi şahsiyetiyle seçim kazanmıyor. Ak Parti seçmeni her seçimde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a oy veriyor. Bu gerçek ortada dururken, 'kendim geldim, kendim milletvekili seçildim' düşüncesiyle hareket etmek, en hafif tabirle kendini kandırmaktır."

"AK PARTİ KABİLE PARTİSİ YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR"

"Üzülerek söylüyorum ki, Ak Partimiz Bucak’ta bir kabile partisi yapılmaya çalışılmaktadır. Bu çevrelerin, Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tırnaklarıyla kazıyarak bugünlere getirdiği partimize ve seçmenlerimize reva gördüğü uygulamalara karşı çıkan herkes, maalesef bir şekilde bertaraf edilmektedir.

Kendileri gibi düşünmeyen ya da kendilerinden olmayan insanları dışlayan bu yapıya karşı, benden önce mücadele veren ilçe başkanlarına ve yönetim kurullarına olduğu gibi, şahsıma karşı da tasfiye operasyonu yapılmaya çalışılmaktadır. Şahsıma iki aydır yapılan 'istifa et' baskılarından sonuç alamayınca, şimdi de başka bir planı devreye koyarak bazı yönetim kurulu üyelerimi istifa etmeye zorlayıp beni görevimden düşürerek, kumanda edebilecekleri birisini göreve getirmeye çalışmaktadırlar.

Milletvekili Yasin Uğur, il teşkilatını da yanına alarak 13.10.2019 Pazar akşamı, Bucak İlçe Başkanlığı binamızda başkanı olduğum ilçe yönetim kurulu üyelerimin bir kısmını benden habersiz toplayıp türlü baskılarla istifa etmeye zorlamış ve başarılı da olarak istifa dilekçelerini almıştır. 22.10.2019 Salı günü itibariyle de aldıkları istifaları genel merkezimize ulaştırmışlardır.

"SONUCU ULAŞTIRDIĞI TEK BİR PROJE YOK"

"Sayın milletvekilinin, ülkemizin ve milletimizin şu günlerde içinde bulunduğu mücadelenin zorluklarını bir kenara koyarak, asli görevi olan memlekete hizmet etme görevini görmezden gelerek, parti içinde güç gösterisi yapma sevdasına soyunmasını kamuoyunun dikkatine ve takdirine sunmak istiyorum. Bucak hizmet beklerken, belediyemiz ve Belediye Başkanımız Sayın Emrullah Ünal destek beklerken, son milletvekilliği seçiminin üzerinden bir buçuk yıl geçmiş olmasına rağmen sonuca ulaştırdığı tek bir proje bulunmamasından, belediyemizin çalışmalarıyla ilgili hiçbir projede elini taşın altına koymamış olmasından gocunmayıp, konu kendi küçük menfaatleri olunca canla başla çalışmıştır. Memleket davası olarak gördüğüm bu kutlu davanın, Bucak’ta güç davasına, çıkar davasına, sülale davasına dönüştüğünü görmekten utanç duyuyorum."