AKP'li Mehdi Eker'den çözüm süreci çıkışı

AKP'li Mehdi Eker'den çözüm süreci çıkışı
İkinci çözüm sürecine kamuoyunu hazırlama çalışmaları devam ediyor. ABD’de konuşan eski Tarım Bakanı ve AKP Diyarbakır milletvekili Mehdi Eker, çözüm sürecinin sabotajlarla uğradığını belirterek, "Bu sabotajların büyük çoğunluğu FETÖ kaynaklıydı" dedi.

AKP iktidarının teröristbaşı Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesine ve mesajlarının yeniden kamuoyuna aktarılmasına izin vermesiyle ile ilk adımı atılan ikinci çözüm sürecine kamuoyuna hazırlama çalışmaları devam ediyor. Nisan 2018’de İngiltere’nin başkenti Londra’da PKK’ya yakınlığı ile bilinen ve adını Democratic Progressive Institute”(DPI) olarak değiştiren eski “Kurdish Human Rights Project” Direktörü Kerim Yıldız’ın organize ettiği toplantıya Taner Yıldız ve Efkan Ala ile birlikte katılan Eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı ve AKP Diyarbakır milletvekili Mehdi Eker, ABD’düzenlenen bir panelde çözüm sürecinin sabotaja uğradığını belirtti.

AKP'nin Kürt sorununun barışçıl yollarla çözümü için büyük çaba harcadığının altını çizen Eker ancak bu çabaların birçok sabotajla engellenmeye çalışıldığına vurgu yaptı. Eker, "Bu sabotajların büyük çoğunluğu FETÖ kaynaklıydı. Bu çerçevede FETÖ'nün PKK ve diğer terör örgütleriyle farklı noktalarda iş birliği yaptığını da vurgulamak lazım." diye konuştu.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı Washington Ofisi (SETA DC) ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ortaklığında organize edilen '15 Temmuz Darbe Girişiminden 3 Yıl Sonra Türk-Amerikan İlişkileri' paneline katılan Eker, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimini ve Türk-Amerikan ilişkilerini değerlendirdi.

'EL KAİDE'NİN 11 EYLÜL'DE YAPTIĞI ŞEY NE İSE, FETÖ'NÜN 15 TEMMUZ'DA YAPTIĞI ŞEY DE AYNISIDIR'

FETÖ'nün nasıl bir örgüt olduğunu anlamak için devlete nasıl sızdığını iyi okumak gerektiğini kaydeden Eker, ABD'nin bu örgütün gizli yapısını iyi anlaması gerektiğini söyledi. Eker, "El Kaide'nin 11 Eylül'de yaptığı şey ne ise FETÖ'nün 15 Temmuz'da yaptığı şey de aynısıdır. Bu noktada ABD Türkiye’nin yaşadıklarını anlamalıdır." diye konuştu.

Gülen'in halen ABD'de yaşamaya devam ettiğini belirten Eker, Türkiye'nin bugüne kadar 7 iade talebi sunduğuna dikkat çekerek, "FETÖ sadece Türkiye'ye değil, ABD'ye ve içinde bulunduğu tüm ülkelere karşı da bir tehdittir. Biz bu bağlamda ABD'nin FETÖ bağlantılı okulları kapatması gerektiğini bir kez daha dile getiriyoruz." ifadesini kullandı.