AKP'li muhalifler Ankara'yı mesken tuttu

AKP'li muhalifler Ankara'yı mesken tuttu
AKP’de 31 Mart yerel seçimlerinden sonra başlayan kaos, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın yeni parti kurma sürecini hızlandırmasıyla tabana yayıldı. Türkiye’nin dört bir yanından Ankara'ya gelen AKP mensupları, yeni parti ekibiyle temas kuruyor.

AKP’de yerel seçimlerin ardından ortaya çıkan kaos, derinleşerek devam ediyor. Davutoğlu ve Babacan’ın partileşme sürecinde yaşanan gelişmeler parti içerisindeki karışıklığı daha da derinleştirdiği belirtildi.

Erdoğan’ın seçim yenilgisinden sonra ‘sorumlular hesabını verecek’ açıklaması AKP il ve ilçe yöneticilerini tedirgin etmiş, Ali Babacan’ın yeni parti kurmak için istifa etmesinden sonra ise hesaplaşma rafa kaldırıldığı öne sürülmüştü. Ancak bu duruma rağmen AKP teşkilatlarında tedirginlik yatışmış değil.

Halen AKP teşkilatlarında görev yapan birçok partilinin Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ekibi ile temas kurma çalışmaları, Ankara’nın en sıcak konularından biri. Birçok ilde belediyelerin kaybedilmesinin bu süreci hızlandıran bir başka sebep olduğu belirtilirken, AKP tabanında akrabalık ve ticari ortaklık bağlarını da devreye sokularak yeni oluşumlarda yer almak için yoğun bir çaba olduğu öne sürüldü.

Bazı illerde il başkanlığı için adı geçen isimler ise hala Davutoğlu mu, Babacan mı ikileminde kalırken, Ankara ve İstanbul İl Başkanlığı için adı geçen bazı isimlerin ofisleri ziyaretçi akınına uğruyor. Ayrıca çok sayıda belediye meclisi üyesi ve eski AKP’li yöneticinin katıldığı bazı toplantılar gerçekleştiriliyor.

ESKİ AKP MİLLETVEKİLİ: DAVUTOĞLU İKİ AY İÇİNDE PARTİYİ AÇIKLAYACAK

İsminin açıklanmasını istemeyen eski AKP milletvekili ve Davutoğlu’nun yakın kurmayları arasında olan bir isim, Türkiye’nin birçok yerinden Ankara’ya gelen AKP’lilerle Davutoğlu adına görüşmeler yaptığını, en geç iki ay içinde geniş katılımlı bir manifesto ile parti kuruluşunu açıklayacaklarını söyledi.

Diğer yandan, yıllarca Anadolu’da aktif siyaset yapan tecrübeli isimlerin iki ayrı partiye gerek olmadığını, bir şekilde Babacan ile Davutoğlu’nun ortak bir yol bulması gerektiğini, yoksa dipten gelen CHP – İYİ Parti iktidarını kimsenin engelleyemeyeceğini dile getirerek, Babacan ve Davutoğlu’na arabuluculuk yapmak için çaba sarf ediyor.