AKP'li Mustafa Yeneroğlu: "Hiçbir vatandaş bu ifadelerden yargılanmamalı"

AKP'li Mustafa Yeneroğlu: "Hiçbir vatandaş bu ifadelerden yargılanmamalı"
AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, bir avukata "Bu dönem en büyük fark yargı mensuplarının tek renkte olması. Son iki yıldır karşılaştığımız neredeyse tüm yargı mensupları tek renkli, fikirli" sözleri nedeniyle ceza verilmesine tepki gösterdi.

Türkiye'de çıkan yargı kararları ve adalet sistemi, AKP'li milletvekillerini de isyan ettirdi.

Bir avukat, "Bu dönem en büyük fark yargı mensuplarının tek renkte olması. Son iki yıldır karşılaştığımız neredeyse tüm yargı mensupları tek renkli, fikirli. Sulh Ceza Hakimlerini görüyoruz. Buralarda görülen davalarda ne savunma, ne itiraz işliyor. Şu anda bütün gazeteciler sürekli 12 tane Sulh Ceza Hakimliğine çıkıp duruyor. Bu hakimlerin paylaşımları ve sempatileri belli. Bu anlamda hakimlere karşı savunmanız istediğiniz kadar güçlü olsun kararı etkileyemiyor" ifadeleri nedeniyle 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

AKP'Lİ YENEROĞLU İSYAN ETTİ: "HİÇBİR VATANDAŞ BU İFADELERDEN YARGILANAMAZ"

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, bahsi geçen avukatla ilgili verilen karara çok sert tepki gösterdi.

Hiçbir vatandaşın bu ifadelerden yargılanmaması gerektiğini söyleyen Yeneroğlu, sosyal medya hesabından şu paylaşımlarda bulundu:

"Bir avukata sadece alttaki ifadelerinden dolayı 5 ay hapis cezası verilmesinin izah edilecek bir tarafı yok. Bu kararı veren hakimler, Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarını okumazlar mı? Bu içtihadlara bağlı olduklarını bilmezler mi? Kararın üst mahkemede bozulacağını görmezler mi?

Meslektaşımın görüşlerine katılırız veya katılmayız. Bırakın bir avukatın fikir özgürlüğünün sadece çok istisnaî hallerde kısıtlanabileceği prensibini, hiçbir vatandaşın bu ifadelerden yargılanması mümkün değildir. Bu fikir özgürlüğünü hiçe saymaktır. Veysel Ok beye geçmiş olsun."