AKP'li Nilgün Ök'ün konuşma tutanaklarının değiştirildiği ortaya çıktı!

AKP'li Nilgün Ök'ün konuşma tutanaklarının değiştirildiği ortaya çıktı!
AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök'ün "18 yıl önce Türkiye'de araba yoktu" sözleri tartışma yaratmıştı. Ök'ün sosyal medya hesabından yaptığı “Bahsettiğim yerli ve milli arabamız TOGG idi” paylaşımı ardından tutanakların değiştirildiği ortaya çıktı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2021 bütçe görüşmelerinin yapıldığı sırada AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök AKP iktidarından önce Türkiye'de araba olmadığını iddia etmişti. İddia Meclis'te gündem olmuş sosyal medyada da çok konuşulmuştu.

Ök, iddialı sözlerinin ardından sosyal medya hesabından "Bahsettiğim yerli ve milli arabamız TOGG" paylaşımı yaparak düzeltilmiş tutanak görseli paylaştı. Değiştirilen tutanakların peşine düşen CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, tutanağın neden değiştirildiğini öğrenmek için resmi yazıyla başvuru yaptı.

Süleyman Bülbül’ün başvurusu üzerine eski haline getirilen tutanak için Meclis Tutanak Hizmetleri Başkanlığı değişikliğe ilişkin 'Sehven' açıklaması yaptı. 

"TUTANAĞA 'YERLİ' SÖZCÜĞÜ EKLENMİŞ

"18 yıl önce araba mı vardı?" derken TOGG'u kast ettiğini ifade eden Nilgün Ök, sosyal medya hesabından TBMM Tutanak Hizmetleri Başkanlığı'na ait 19 Kasım 2020 tarihli Plan ve Bütçe Komisyonu tutanak görselini paylaştı. Paylaşılan görselde sonradan eklenen 'Yerli' sözcüğü dikkat çekti. Ök'ün "Araba var mıdı?" sözünü "Yerli araba var mıydı, yerli araba" olarak değiştirdiği fark edildi.

"YERLİ UÇTU ARABA KALDI"

Ök'ün tutanak görselini paylaşmasının ardından Süleyman Bülbül'ün TBMM Tutanak Hizmetleri Başkanlığı'ndan kaydedilen görüntüleri istemesi üzerine tutanaklar birkaç saat içinde eski haline çevrildi.

Bülbül, Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Meclis Başkanlığı birkaç saatliğine de olsa Sayın Nilgün Ök'ün isteğini yerine getirip tutanakları değiştirmiş. Tweet atıldıktan sonra tutanaklar eski haline döndü 'yerli' uçtu 'araba' kaldı" dedi.

Bülbül şöyle konuştu:

"Meclis tutanakları, milletvekillerinin söylediği sözler üzerinden yazılır. Ancak bu olayda AKP'li bir vekilin adeta ricasıyla, söylemediği bir söz tutanağa geçirilmiştir. Olayın gündeme düşmesi nedeniyle tutanaklar, eski haline getirilmiştir. Üzüldüğüm nokta şu Meclis tutanakları bu kadar kolay değiştiriliyorsa bilmediğimiz neler oluyor? Çok basit gibi görünen, TBMM çatısında kabul edilebilir bir durum değildir"