AKP'li Özhaseki: "Binlerce ton kirli kağıt ithal ediyoruz"

AKP'li Özhaseki: "Binlerce ton kirli kağıt ithal ediyoruz"
AKP Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, "Yurt dışından binlerce ton kirli kağıt ithal ediyoruz. Bizim kağıtlarımız ne oluyor, onları kavun, karpuz, yiyecek çöplerinin arasına attığımız için gidiyor" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin Develi ilçesinde hizmete giren ambalaj atığı toplama fabrikasının açılışında yaptığı konuşmada, son yıllarda tüm dünyanın ana gündem maddelerinin arasında "çevre" konusunun yer aldığını belirtti.

'Kirli kağıt' ithalatıyla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulunan Özhaseki, kirli kağıda milyonlarca dolar harcanarak ithal edildiğini söyledi.

Özhaseki, şöyle konuştu:

"İklimin bozulması, suların çekilmesi, seller, kuraklık, aşırı ısınma bunun gibi birçok tehdit bu bozulmalardan dolayı karşımıza çıkıyor. Yani insanoğlunun hoyratlığından, dengeyi bozmasından geliyor. Dışarıya attığımız atıkları artık çevreye zarar vermeden bertaraf etmeliyiz. Ortalığa attığımız bir cikletin doğada erimesinin süresi onlarca yıl, cam, plastik ise yüzlerce yıl. Bugün açılışını yaptığımız gibi tesisleri yaparak önce evlerimizde çöplerimizi ayrıştırmalıyız, cam, pil, kağıt hepsi ayrı bir yere konmalı."

"KİRLİ KAĞIT İÇİN MİLYONLARCA DOLAR DIŞARIYA VERİYORUZ"

"Belediyelerimiz de bunları ayrıştırıp bir ekonomik değer olarak ülkemize kazandırmalı. Yurt dışından binlerce ton kirli kağıt ithal ediyoruz. Bizim kağıtlarımız ne oluyor, onları kavun, karpuz, yiyecek çöplerinin arasına attığımız için gidiyor. Halbuki atık kağıtları ayrı koysak, yurt dışından binlerce ton kirli kağıt ithal etmeyeceğiz. Bu imkan varken sadece bizim özensizliğimiz ve dikkatsizliğimiz yüzünden kirli kağıt için milyonlarca dolar dışarıya veriyoruz."