Yargının geldiği hale bak. AKP yöneticisi Öznur Çalık'ı kim ziyaret etti

Yargının geldiği hale bak. AKP yöneticisi Öznur Çalık'ı kim ziyaret etti
AKP'li Öznur Çalık'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşım, yargının siyasallaşmasını bir kez daha gözler önüne serdi.

AKP Malatya Milletvekili ve AKP MKYK Üyesi Öznur Çalık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kendisini Meclis’te ziyaret edenleri paylaştı.

Gerçek Gündem''in aktardığına göre, AKP yöneticisi Çalık’ı ziyaret eden isimlerden birisi de Yargıtay Üyesi Orhan Balbal oldu. AKP’li Çalık, ziyareti sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu:

“Yargıtay Üyesi Orhan Balbal''ı Gazi Meclisimizde ağırladık.

Kendilerine ziyaretleri için teşekkür ediyorum.”

Yargıtay Üyesi Balbal''la çektirdiği fotoğrafı Çalık''ın sosyal medya hesabından rahatlıkla paylaşması, yargının siyasallaştığı eleştirilerini doğrular nitelikteydi.

YARGIDA SİYASET GÖLGESİ

Muhalefet, AKP hükümetini sık sık yargıya müdahale etmek ve yargıçlar üzerinde baskı kurmakla suçluyor.

Yüksek yargı organı olan Yargıtay’ın bir üyesinin, tartışmaların devam ettiği süreçte Meclis’te AKP’li bir vekili ziyaret etmesi dönemde, yapılan araştırmalarda hukuka duyulan güven oranı dip seviyelerde ölçüldü.

Türkiye, 2021 Hukukun Üstünlüğü Endeksi''nde (Rule of Law Index) 139 ülke arasında 117''inci sırada yer aldı.

Türkiye, coğrafi bölgelere göre kategorize edilen endekste, Doğu Avrupa ve Orta Asya grubunda bulunan 13 ülke arasında ise Rusya''nın da gerisinde sonuncu sırada yer aldı.

World Justice Project’in 2020 endeksine göre geçen yıl hukukun üstünlüğü konusunda 128 ülke arasından 107’inci olan Türkiye, 2021 endeksinde ise 139 ülke arasından 117’inci oldu.