AKP’li vekilin FETÖ itirafı

AKP’li vekilin FETÖ itirafı
AKP Ordu Milletvekili Gündoğdu son operasyonlara isyan etti. Gündoğdu "FETÖ’cü olanlar duruyor olmayanlar haksız gözaltına alınıyor" iddiasında bulundu.

Fethullahçı Terör Örgütü'yle mücadele kapsamında birçok kamu görevlisinin ilişiği kesildi. Ancak AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu'dan ilginç bir itiraf geldi. AKP'li vekil, FETÖ'cü bazı isimlerin korunduğunu, ilgisi olmayan isimlerin ise gözaltına alındığını açıkladı. AKP Ordu İl Danışma Kurulu'nda konuşan Milletvekili Metin Gündoğdu'nun çarpıcı açıklamaları şöyle:

AYNI SAFTA DURMAK ŞEREF: 2.5 yıl önce Cumhurbaşkanımızla görüştüğümüzde size hizmet etmek istiyorum dedim. 10 ay önce vekil oldum. Başkomutanımız Erdoğan'la aynı yerde, aynı safta durmak hepimiz için büyük bir onur, şereftir. Bu şerefi taşımanın, 15 Temmuz'da olanları gördükten sonra ne kadar önemli bir şeref olduğunu müşahede ettik. Yerli, milli olan bir liderin arkasında durmak onurunu hep beraber yaşadık.

ENTRİKALAR TARİHİ KİTAP OLMALI: Devletlerin tarihinde önemli liderler vardır. Anadolu'yu yurt edindiğimizde en önemli lider Sultan Alparslan'dı. Sonrasında Osman Bey, Orhan Gazi, sonrasında Yavuz, sonrasında Fatih ve Abdülhamit Han ve sonrasında Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan. Bir de ülkelerin entrikalar tarihi vardır. Son 300 yıldır bize bulaşan bir hastalık. O hastalığın adı entrikadır. 15 Temmuz bu entrikaların en önemli merhalelerindendir. Meclis gündemine önümüzdeki günlerde taşımayı düşünüyorum, grubumuza bu öneriyi götüreceğim. Okullarda artık entrikalar tarihi bastırılıp, okutulmalıdır. Bu entrikaların yeni nesile anlatılması lazım.

FETÖ'CÜ GENEL MÜDÜR KORUNUYOR: Dün devletin tepesindeki en önemli isimlerden biriyle konuştum. Bir kurumla ilgili bilgi verdim. ‘Şu genel müdür hâlâ koltuğunda oturuyor'. O da dedi ki ‘evet biliyorum, o koltuğunda oturuyor, o malum yapıdan'… Pekala dedim, ‘ama onu şunlar koruyor' dedi. Eyvallah. Korumasının gereğini de bir yere ileteceğiz, gereği yapılacak.

YANLIŞ GÖZALTINA ALINDI, BIRAKTIRDIM: İnandığım biri varsa bu olayda sonuna kadar arkasında dururum. Durdum da. Kimseden korkmuyorum. Benim sendika temsilcimi kata kulliye getirip alacaklar Ordu'dan. FETÖ olmadığını bildiğim halde bende bu arkadaşa göz yumacağım! Ben niye vekilim? Ünye Başsavcısı'nı aradım. Kimseden de korkmuyorum. Kimse de beni bu konuda eleştiremez. Eyvallahım da yok. Haksızlık yapıldığına inandığım bir arkadaşın yanında durdum. Savcıya ‘niye aldın bu arkadaşı' dedim. ‘Hakkında yazılı ihbar var' Benim hakkımda biri yazsa beni de mi alacaksın? Gel al dedim. Kimse hata yapmayacak bu süreçte. Fitnenin kol gezdiği bir süreç. 2 saat sonra döndü ‘Biz yanlış almışız arkadaşı' dedi. Biz bunun arkasında durmasaydık ne olurdu arkadaşlar? 3-4 ay orada kalacaktı. Namuslular, namussuzlar kadar cesur olsa bu ülkede bunlar olmaz. Namuslular da dik olacak. 2019 hesabım yok.”