AKP'li yöneticinin skandal açıklamalarına Türkkan'dan tepki

AKP'li yöneticinin skandal açıklamalarına Türkkan'dan tepki
Meclis Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, AKP'li ilçe yöneticisinin Balkan göçmeni vatandaşlara yönelik skandal açıklamalarına tepki gösterdi.

AKP Başiskele İlçe Yöneticisi Süleyman Özkaraaslan’ın “1989’da gelen Bulgar, 1950’de gelen Selanik Dönmelerini 100 bin Kaçak Ermeni’yi Suriyelilerle beraber Gönderelim var mısınız Çomarlar” sözlerini Meclis’e taşıyan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, çok sert tepki gösterdi.

“Bu yöneticiyi edebe ve tarih okumaya davet diyorum” diyen Türkkan, “Orandan gelenlerin hepsi Müslüman Türk’tür, 1950’de Serbest Göç anlaşmasıyla Türkiye’ye gelen insanlar vardır. 1980’de gelenler de Bulgar değil, Bulgaristan’da yaşayan Türkleridir” ifadelerini kullandı.

İYİ Partili Türkkan sözlerine şöyle devam etti:

“Bu konun toplumda infiale sebep olduğunu bizzat hatırlatmak istiyorum. Sadece bizler tarafından değil, AKP’li yönetici arkadaşlarımız tarafından uyarılmasını hatta bir adım daha ileriye geçerek onlara Osmanlı ve Türk tarihi adına bazı nasihatlerde bulunulmasını rica ediyorum.”

Söz konusu açıklamalarına Twitter hesabında da yer veren Türkkan, paylaşımına "Balkan göçmenlerine, Evlad-ı Fatihan’a hakaret etmek, Ak Partililer’de alışkanlık oldu" notunu düştü.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan AKP’li Özkaraaslan hakkında parti içinde soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Konuya ilişkin ikinci bir açıklama yaparak özür dileyen Özkaraaslan, kendisi hakkında disiplin soruşturmasının başlatıldığını duyurdu.