AKP'nin Mansur Yavaş stratejisi belli oldu

AKP'nin Mansur Yavaş stratejisi belli oldu
AKP, Sinan Aygün'ün Mansur Yavaş'a yönelik iddialarının iftira olduğunun ortaya çıkmasının ardından konuyla ilgili konuşmama, süreci takip etme kararı aldı.

Sinan Aygün'ün Mansur Yavaş'a yönelik iftiralarını kendi ağzıyla yalanlamasının ardından AKP de yol haritasını belirledi.

Tarafsız Ajans'tan Mehtap Gökdemir'in haberine göre, AKP'li kurmaylar yaşanan 'rüşvet' kumpasına ilişkin, “Bizim partimiz dışında yaşanan bir olay. İki CHP’liyi ilgilendiriyor.  Bizim partimizin mensubu değil Sinan Aygün, diğer tarafın da bizimle alakası yok. Ancak ortada bir itham var. Biz siyasi olarak hesaplaşmayı yine siyasi makamlar nezdinde yapmayı isteriz. Bizim arzumuz, yaklaşımımız budur” değerlendirmesini yaptı.

AKP'li kurmaylar yaşanan tartışmaya ilişkin şöyle konuştular:

'BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ EKİP KURUP ARAŞTIRABİLİR'

“Bu meselede hukuk işlesin tabi böyle gözümüzü kapatacak değiliz.  Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi bu tür iddialarla ilgili araştırma, takip etme görevi de var, sorumluluğu da var. Büyükşehir Belediye Meclisi bu konuda önümüzdeki süreçte çalışmalara başlaması bekleniyor, gerekiyor.

Şu anda Büyükşehir Meclisi aynen parlamento gibi bu tür çalışmalarla ilgili istediği zaman bir ekip kurabilir. Kendi grubumuz çalışmasını yapar. Çalışmadan sonra gerek görürsek ondan sonra grup olarak tavrımızı alırız ama mutlaka takipçisi olacağız. Şu anda zaten suç duyurusu var."

'VATANDAŞ DEĞERLENDİRMEYİ YAPAR'

"Şu anda bizim yerel yönetimlerle ilgili görevi ihmalden ziyade en önemli sorun görevi kötüye kullanmadır. Görevi ihmal zaten siyasi denetime tabidir sonraki seçimde vatandaş bakar ona göre değerlendirme yapar. Görevi kötüye kullanmak özellikle belediyedeki görevleriyle ilgili zimmet, irtikap, rüşvet veya kamu kaynağını alenen hukuksuz bir şekilde birilerine peşkeş çekilmesi hadisesi, o görevi kötüye kullanmadır.

Bir iddia var ortada.  Bizim yaklaşımımız her şeyden önce ortada bir CHP’linin bir CHP’liye karşı ithamı var."

“GRUBUMUZ TAKİP EDECEK”

"Ortada bir tartışma var.  Buna ilişkin nerede durmamız gerekiyor, doğru nokta ne, doğru nokta, hükümet olarak varsa bu ithamı oradan bir fırsat devşirmek niyetiyle değil, doğrunun yanında durmak. Belediye Meclisinde grubumuz orada yasal sorumlulukları neyse vicdan çerçevesinde onları takip etmek.

Böylesine bir tartışmada iş yargıya da intikal etmiş. Tartıyı denk tutarak onun takibini yapmak durumundadır. Bu 3 bin voltluk elektriğe çıplak elle dokunmak gibi bir şey. Anında köz eder.”

KAYYUM İDDİASI

“Ankara’ya kayyum atanma” iddialarına ilişkin AKP'li yetkili, “Hukuken Ankara Büyükşehir Belediyesine kayyum atanma ihtimali sıfır” yorumunu yaptı.