AKP'nin Trump'a desteği sürüyor!

AKP'nin Trump'a desteği sürüyor!
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, ABD Başkanı Donald Trump’ı savundu. ‘Amerika'da tek bir Amerika olmadığını’ dile getiren Ünal, "Trump'ın durduğu yerle bugün ABD'de Türkiye karşıtlarının durduğu yer aynı yer değil.” ifadesini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile Washington’da gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.

Ünal, "Şu anda Sayın Trump'la Cumhurbaşkanımız arasında güçlü liderlik diplomasisi yürütülüyor çünkü baktığınızda hem Temsilciler Meclisi ve Senatoda hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratların aldığı pozisyona bakıldığında Türkiye karşıtı havanın oldukça yüksek olduğu görülüyordu ve bu yüzden de Türkiye'nin yaptığı bu ziyaret ve Trump'ın bu daveti önemliydi." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret öncesinde gidip gitmeme konusunda bir istişare süreci yürüttüğüne dikkati çeken Ünal, "Nihayetinde biz şunu gördük ki Türkiye'nin yapacağı ABD ziyaretinden birilerinin, Türkiye karşıtı lobilerin ciddi anlamda rahatsız olduğunu gördüğümüzde, bizim de tezlerimizi açık şekilde anlatmamız gerekliliği ve bu imkân ortaya çıktığında biz oraya gittik." Değerlendirmesinde bulundu.

"TRUMP’IN DURDUĞU YERLE TÜRKİYE KARŞITLARININ DURDUĞU YER AYNI DEĞİL"

Amerika'da tek bir Amerika olmadığını dile getiren Ünal, "Trump'ın durduğu yerle bugün ABD'de Türkiye karşıtlarının durduğu yer aynı yer değil. Birilerinin içeride ısrarla bu ziyareti Trump'ın azil süreciyle ilişkilendirmesi de son derece çirkin. Tam tersine, azil süreci konuşulduğu bir dönemde 13 Kasım tarihi çok önceden belirlenmişti. Azil sürecinin görüşmeleriyle aynı güne denk geleceği diye bir durum söz konusu değildi. İçeride CHP, Türkiye'nin kazanımlarını perdelemek için akla zarar birtakım iddialar ortaya atıyor." yorumunu yaptı.

Ünal, Trump'ın davetinin önemli olduğunu ve yürütülen görüşmelerde Türkiye'nin istediklerini aldığını ileri sürdü.

İlgili Haberler