Akşener, Bahçeli’ye Konya’dan cevap verdi

Akşener, Bahçeli’ye Konya’dan cevap verdi
MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, partililer ve vatandaşlarla buluşmak için gittiği Konya’da Bahçeli’nin kendisi hakkındaki ithamlarına sert tepki gösterdi.

HANİFE AÇIKALIN / BÜNYAMİN ÖZTÜRK / KONYA

15 Mayıs’ta yapılacak kurultay öncesinde MHP’deki heyecan dalgası artarak devam ediyor. MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, partililer ve vatandaşlarla buluşmak için gittiği Konya’da önemli açıklamalar yaptı. Kendisi hakkında ithamlarda bulunup “ezerim” diyen Devlet Bahçeli’ye de yanıt veren Akşener, “Beni belinde silah olanlar ezemedi” açıklamasında bulundu.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya'ya gelen Akşener'i, Birlik Parkı'nda toplanan çok sayıda partili karşıladı. Burada destekçileriyle sohbet eden Meral Akşener, daha sonra araç konvoyu eşliğinde Mevlana Müzesi'ne gitti. Müze'yi gezen Akşener, Müze Müdürü Yusuf Benli'den, sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.  Akşener, Mevlana'nın sandukası başında dua ettikten sonra Müze'den ayrıldı.

Akşener, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, kongre hazırlık çalışmaları kapsamında il ziyaretlerini sürdürdüğünü belirterek, Konya'da karşılaştığı ilgiden son derece memnun olduğunu ifade etti.

Meral Akşener, "Hafta içi olmasına rağmen beni ve arkadaşlarımı karşılamak üzere gelenlere çok teşekkür ediyorum. Burada delegelerle ve Konyalılarla görüşeceğim." dedi.

‘PARALELCİ’ DEMENİN TERBİYESİZLİK OLDUĞUNU ANLAMASINA SEVİNDİM

Akşener, bir gazetecinin Genel Başkan Devlet Bahçeli ile arasında geçen "paralelci" polemiğine ilişkin sorusu üzerine, "(Paralelle ilişkisi var, irtibatları olabilir) gibi çeşitli tanımlamalar oldu. Bunların saçma sapan iddialar olduğuna yönelik bir örnek vermiştim. Bundan sonra Bahçeli, MHP Genel Başkanı'na 'paralelci' demenin terbiyesizlik olduğunu söyledi. Kendisine kesinlikle katılıyorum, aynı zamanda da bir insana haksız yere 'paralelci' demenin terbiyesizlik olduğunu anlamış olmasına gerçekten sevindim." yanıtını verdi.

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK, BU KONGRE OLACAK

Partiden ihraç edilmesine yönelik girişimin olabileceğini anımsatan Meral Akşener, şunları söyledi:

"İhraç edilmemi gerektiren bir tavrım olmadı. Son derece edepli ve medeni bir dille bu süreci sorguluyoruz. Tek bir suçumuz var, 1 Kasım seçimlerinin ülkücü iradeye ve MHP'ye yakışmadığını söylüyoruz. 1153 delege kendisini seçti, onlardan birisi de benim. İhraç mihraç önemli değil. Temel soru şu, sizi seçen delege aynı, niçin bundan kaçıyorsunuz? Keşke Genel Başkan kurultay talebimizi yerine getirseydi. Korkunun ecele faydası yok. Bu kongre olacak."

BENİ BELİNDE SİLAH OLANLAR EZEMEDİ

Olağanüstü kongrenin gerçekleşmesi durumunda şansının ne olacağı yönündeki başka bir soru üzerine de Akşener, bunu delegenin belirleyeceğini ifade ederek, çıkan sonuç ne olursa olsun, kurultay delegelerinin kararına saygı duyacağını bildirdi.

Akşener, açıklamalarına şöyle devam etti:

(Devlet Bahçeli'nin grup konuşmasındaki sözleri) 'ezerim' kelimesi, çok güçlü bir kelimedir. Kişisel olarak buna cevap vermek durumundayım, vallahi beni belinde silah olanlar ezemedi. Dolayısıyla çok zor, çok zor."

 

'Biz yola çıktık!'

Meral Akşener, Konya'daki programının sonunda Rixsos Otel'in toplantı salonunda partililerle buluşup onlara hitap etti. Toplantının açılışında. Güzel  Ezan Okuma Türkiye Birincisi Mehmet Erarabacı şehitler için Kuran-ı Kerim okudu. Ardından Konya Tertip Komitesi Başkanı Halit Atasoy açılış konuşması yapıp Meral Akşener'i kürsüye davet etti.

İşte Meral Akşener'in alkışlarla kesilen konuşşmasından satırbaşları:

"Bir yola çıktık. Bu yolun başlama sebebi 1 Kasımda MHP'nin aldığı sonuçtu. Bu alınan sonuç hareketin gençlerine yakışmadı. Kurultaylar töredir. Kurultaylar toplandığında herkes susar. 548 delegemiz imza verdiler. O görüştüğümüz 1100 delege de dediler ki biz bugün imza veremeyiz. Ancak toplayın kurultayınızı gelip o kurultayda tüzük maddesini değiştirmek için evet oyunu kullanacağız."

Vur vur inlesin AKP dinlesin sloganları atılmasının üzerine Akşener, "Çok sıkı dinliyorlar, çıt çıkarsak dinliyorlar. Korkunun ecele faydası yok. Abbas yolcu!" dedi.

 

'Bize hiçbir şey yapamazlar!'

"Havuz medyasındaki manşetler Meral Akşener'e top atışı yapıldığı manşetlerdi. Bize hiçbir şey yapamazlar. Onlar masanın altına saklanırken ben buradaydım. Onlar dantelli masa örtülerini üstüne sarar, ölmeye gittiklerini söylerler ama hiçbirinin gönüllü askere gittiğini görmedim. Hepsinin peşinde koştuğu ballı maaştır. Onlardan korkan onlar gibi olsun. Mademki geometri kavramlarını kullanıyorsunuz. Bizlere paralel diyenler sizler de yamuksunuz yamuk! Sadece kendiniz yamuk değil Türk siyasetini de yamulttunuz, Türkiye'nin dış politikasını, hukuk sistemini, adalet sistemini de yamulttunuz. Yemin olsun ki bütün yamuklukları ve yamukları düzelteceğiz.

Bizleri tehdit eden, sövenler bilsinler ki misliyle cevapları hazırdır. Ama biz hala ülkücü ülkücünün öz kardeşidir düsturuna inanıyor ve hayata geçirmeye devam ediyoruz. Sırrı Sakık Genel Başkana "Sen Apo'nun ceketini bile asamazsın" dediğinde sen ona nesebi gayrı sahih bir adamsın diyebildin mi?

Bizim cevabımız kurultay olacak, üst kurul delegelerimizin teveccühü ile kazanırsak ilk iş partimizde demokrasi getireceğiz ön seçim yapacağız milletvekillerini siz seçeceksiniz ve seçtiğiniz vekillerin seçim çalışmalarında onlar için siz çalışacaksınız."

Ben seçildikten sonra genel başkan seçilmek isteyen arkadaşlarım için onların önlerini açacağım çünkü bugün bütün televizyonlarda MHP konuşuluyor ve iktidar olacağı konuşuluyor...

Engin Alan Paşa Balyozdan yargılandığında partimiz sahip çıktı. Hapisteyken milletvekili seçilmişti. Sonra anlaşıldı ki baş muhterem geçerken ayağa kalkmadı diye bir daha milletvekili seçilemedi.

Meral Akşener'e Selçuklu Sultanının biblosu hediye edildi. Çiniden yapılmış kaftan biblosu. Karamanoğlu Mehmetbey'in yayınladığı Türkçe ile ilgili ferman biblosu ile plaket, el dokuması halı hediye edildi. Hediye takdiminin ardından Meral Akşener salondan ayrıldı.

 

aksener-konya.jpg