Akşener: Delegelere gözaltı kumpası başladı

Akşener: Delegelere gözaltı kumpası başladı
MHP Genel Başkan Adayı Akşener, isimsiz ihbar mektuplarıyla delegelerin gözaltına alınmaya başladığını açıkladı.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, delegelerin isimsiz ihbar mektuplarıyla gözaltına alınmaya başladığını açıkladı.

Bir üst  kurul delegesinin imzasız ihbar mektubuyla karakola çağrıldığını ifade eden Akşener, "Gene imzasız ihbar mektubuyla bir üst kurul delegemiz karakola çağrıldı. Suçu değişim istemek." dedi.

7 Eylül'de Yeniçağ Gazetesi ve Ülkücü camiaya kurulun kumpas da 'isimsiz ihbar mektupları' ile başlamış; Akşener, Yeniçağ Gazetesi Yazarı Yavuz Selim Demirağ'ın konuğu olduğu programda Başbakan ve Cumhurbaşkanından ihbar mektuplarını yollayanların kimliğini açıklamasını istemişti. 

Genel Merkez'in avukatından ilginç açıklama

Akşener'in bu açıklamalarına MHP Genel Merkezi'nin avukatı Yücel Bulut'tan hemen cevap geldi. Soruşturmayla ilgili detayları bildiği anlaşılan Bulut, gözaltıların delegeleri kapsamadığını iddia etti. Bulut'un bu iddialarına twitter üzerinden cevap veren Akşener, isimsiz ihbar mektuplarıyla delegelerin gözaltına alınmasını "maalesef gerçektir" şeklinde yorumladı. Gözaltına alınan delege sayısı ile ilgili net bir bilgiye ulaşılamazken. İhbar mektuplarının genel merkez eliyle hazırlandığı iddia edildi.

İlgili Haberler