Akşener: "Erdoğan'ın yeniden seçilmesi mümkün değil"

Akşener: "Erdoğan'ın yeniden seçilmesi mümkün değil"
Gazetecilerle bir sohbet gerçekleştiren İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın AKP tabanından oy alacağını söylerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın böyle bir durumda tekrar seçilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir grup gazeteci ile gerçekleştirdiği sohbette, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akşener, ABD Başkanı Donald Trump'ın Erdoğan'a yazdığı mektubun "vatandaşı müthiş rencide ettiğini" söylerken, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın  AK Parti tabanından oy alacağını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın böyle bir durumda tekrar seçilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Akşener, "Türkiye’nin bir harekat yapması gerekiyordu, buna herkes destek verdi. Orada netice itibariyle görevini yerine getiren kim Mehmetçik. Tamam masaya da oturuldu ama mutabakat metninde havada o kadar çok şey var ki, onlar nasıl olacak? En önemlisi YPG’nin PKK’nın elindeki silahları kim teslim alacak? Ama netice itibariyle mesela ölçtürülmüş bir bilgi bu;  Trump’ın mektubunu böyle savuşturulmuş olmanın vatandaşı müthiş rencide ettiğini görüyoruz." dedi.

Erdoğan’ı geçmişte rasyonel bir siyasetçi olarak gördüğünü ifade eden Meral Akşener, “Yani  gerçekçi bulurdum. Şu dönemde bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirdiği bir pozisyonu var. O pozisyonun gereği öngörülebilir görmüyorum. Şu öngörüm var. Mümkünse 2023’e kadar götürmeye gayret ediyor. Ama ekonomi sebebiyle bunu götürebilecek mi götüremeyecek mi onu öngöremiyorum. Mesela eskiden tanıdığım Tayyip Erdoğan, bizim ısrarla parti olarak söylediğimiz iyileştirilmiş parlamenter sisteme dönüşün üzerinde en azından arkadaşlarını çalıştırırdı dün olsa. Yani kendisi açısından da bir faydaya yönelik bir iş bu" diye konuştu.

Akşener, AKP'den istifa edip yeni oluşumlara yönelen Babacan ve Davtoğlu hakkında da şu yorumları yaptı:

"Kaç puan oy alırlarsa alsınlar biz kendimizden gördüğümüz o tecrübeyle söyleyebilirim ki,  AK Parti’den alırlar, MHP bünyesinde yer alan AK Parti’den oraya gitmiş seçmenden alırlar. Nitekim, ölçümler de bunu gösteriyor. Oran önemli değil, daha kurulmadan da şudur budur demek de doğru değil ama  oy aldıkları seçmen AK Parti havzası. Dolayısıyla dediğim şey o zaten, matematiksel olarak yetmiyor Tayyip Bey’in seçimine."