Akşener'e açılan soruşturmaya Koncuk'tan sert tepki

Akşener'e açılan soruşturmaya Koncuk'tan sert tepki
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Meral Akşener hakkında 3 yıl önce açıldığı ortaya çıkan FETÖ soruşturmasına sert tepki göstererek "Bu terbiyesiz, ahlaksız bir anlayıştır. Bunu bütün milletimiz adına, kınadığımı ifade ediyorum" dedi.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası 20. Olağan Kongresi Ankara’da yapıldı. Kongreye İYİ Parti’yi temsilen katılan Adana Milletvekli İsmail Koncuk, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında 3 yıl önce açılan FETÖ soruşturmasına sert tepki gösterdi.

Meral Akşener’e FETÖ’den soruşturma açıldığını kendilerinin de yeni duyduğunu ifade eden Koncuk, “Bu anlayışı kınıyorum. Böyle bir anlayış olamaz. Yani yıllarca FETÖ ile omuz omuza olacaksınız. Kol kola olacaksınız. ‘Ne istediniz de vermedik’ diyeceksiniz. ‘Gözümüz yollarda kaldı’ diye FETÖ’ye selam göndereceksiniz. Utanmadan, yüzünüz kızarmadan Meral Akşener gibi bir vatansevere, bir Türk milliyetçisine soruşturma açacaksınız yazıklar olsun. Böyle bir şey olmaz” açıklamasında bulundu.

"BU TERBİYESİZ, AHLAKSIZ BİR ANLAYIŞTIR"

Koncuk, yerel seçimlerin sona ermesinin ardından Türkiye’nin normalleşmesi gerektiğine işaret ederek “İstanbul seçimlerini gördük. Bu aziz milletin demokrasiyi savunmak adına, millet iradesini korumak ve kollamak adına, bundan sonra Türkiye’de seçimlerin bir anlamı olması adına İstanbul’da nasıl bir tavır koyduğunu gördük. Bundan elbette AK Parti dersini alacak. Bütün siyasi partiler dersini alacak. Yani bu millet böyle her denileni yutan, kabul eden bir millet değildir. Bu millet feraset sahibi, büyük bir millettir. Onun için bu İstanbul seçimleri sonuçlarını falan da değerlendirdikten sonra çıkıp da Meral Hanım gibi vatansever bir insanla ilgili böyle FETÖ ayaklarını geçin. Bu terbiyesiz, ahlaksız bir anlayıştır. Bunu bütün milletimiz adına, demokrasimiz adına kınadığımı ifade ediyorum”

İlgili Haberler