Akşener'e flaş çağrı "İyi olan hiçbir şey yok ne olur kurtarın bizi"

Akşener'e flaş çağrı "İyi olan hiçbir şey yok ne olur kurtarın bizi"
Vatandaşlar, Kızılcahamam’a geçen Akşener’e burada da ekonomik sıkıntılarını dile getirmeye devam etti. Çiftçi olduğunu söyleyen bir vatandaş, “Tüm çiftçi arkadaşlar mağdur ancak korkularından dolayı sıkıntılarını dile getiremiyorlar. Hayvan yetiştiriyoruz, 3 yıldır 32 liradan kestiriyoruz ancak kasap pahalı olduğunu söylüyor. İyi giden hiçbir şey yok, mağduruz ne olur kurtarın bizi" dedi.

YENİÇAĞ/ANKARA

Vatandaşlar, Kahramankazan’ın ardından Kızılcahamam’a geçen Akşener’e burada da ekonomik sıkıntılarını dile getirmeye devam etti. Çiftçi olduğunu söyleyen bir vatandaş, “Tüm çiftçi arkadaşlar mağdur ancak korkularından dolayı sıkıntılarını dile getiremiyorlar. Hayvan yetiştiriyoruz, 3 yıldır 32 liradan kestiriyoruz ancak kasap pahalı olduğunu söylüyor. İyi giden hiçbir şey yok, mağduruz kurtarın bizi” dedi. 

"ÜRETİM TEMELLİ BİTTİ"

Girdi masraflarına yüzde 150 oranında zam geldiğine dikkat çeken bir başka çiftçi ise şunları söyledi: “Et, süt fiyatları ise yerinde sayıyor. Yandaş medya süt, yoğurt fiyatlarıyla ilgili haber yaparak fiyatları düşürmeye çalışıyor. Büyükşehirler köyleri bitirdi, köylerimiz hobi bahçelerine döndü. Üretim temelli bitti.” Çiftçiye yanıt veren Akşener, “Tarımı desteklemezsek, tarıma özel önem vermezsek aç kalacağız. Pandemi bize gıdaya ulaşmanın bir güvenlik sorunu olduğunu gösterdi. Mercimeği, buğdayı, canlı hayvanı ithal ederseniz ve ithal eden devletler ithal etmekten vazgeçerse 3 ay sonra ne olacağı konusunda kocaman bir soru işareti ortaya çıkar. Bunun için çiftçileri avucumuzun içinde taşımalıyız"  dedi. 

“YA BİZİ MEZARA GÖNDERSİNLER YA DA BİZE SAHİP ÇIKSINLAR”

Üç defa kalp ameliyatı olduğunu söyleyen başka bir vatandaş, “Benim gibi kalp hastası binlerce mağdur var. Kışın ortasına gelmemize rağmen benimde içinde olduğum 4 milyon dar gelirli aileye kömür dahi dağıtılmadı. Ya bizi mezara göndersinler, ya da bize sahip çıksınlar. Şu an için sadece yetim maaşı alıyorum” ifadelerini kullandı.