Alanya plajlarında yoğun temizlik

Alanya plajlarında yoğun temizlik
Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşik yabancı olarak ikamet edenler tarafından sahilleri koruma etkinliği kapsamında plajlar temizlendi.

Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'nde yerleşik yaşayan Rus ve Kazakistan vatandaşları muhtar Ahmet Top'un öncülüğünde, Sahilleri koruma etkinliğinde bir araya geldi. Temiz çevre, yeşil doğa için el ele projesi ile sahilleri temizleyerek farkındalık yaratmaya çalışan grubun, yaklaşık 2 saat süren etkinliğinde 150 kadar Rus ve Kazak aileleri, çocuklarıyla birlikte ellerinde çöp poşetleriyle Mahmutlar sahilini temizledi. 

alanyada-yerlesik-yabancilar-sahili-temizledi-3804-dhaphoto7.jpg

"AMACIMIZ İNSANLARI BİLİNÇLENDİRMEK" 

Etkinlik hakkında bilgi veren muhtar Ahmet Top, etkinliği 3 ayda bir gerçekleştirdiklerini kaydetti. Top, "Biz burada yerleşik yabancılarımızla farkındalık oluşturmak için kumsal temizliğine başladık. Biz bunu rutin şekilde yapıyoruz. Amacımız temiz çevre, yeşil doğa için insanları bilinçlendirmek, kumsalımızın, ilçemizin kıymetini bilmek. Burada katılanlara teşekkür ediyorum. Hep beraber el ele çevremizi ve yaşadığımız yerleri koruyalım, diyorum" dedi.

alanyada-yerlesik-yabancilar-sahili-temizledi-3804-dhaphoto4.jpg