Alanyaspor 1-4 Fenerbahçe / Maç Özeti

Alanyaspor 1-4 Fenerbahçe / Maç Özeti
Fenerbahçe, Süper Lig'in 5. haftasında Alanyaspor'a konuk oldu. Sarı Lacivertliler yeni transferleri Janssen, Valbuena (2) ve Giuliano'nun golleriyle sahadan 4-1 galip ayrıldı. Alanyaspor'un tek golü Emre Akbaba'dan geldi.

Sarı lacivertli ekip bu galibiyetle Süper Lig'de bu sezon 2. galibiyetini aldı. Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 8 yaparak biraz nefes alırken, Aytemiz Alanyaspor 4 puanda kaldı.

MAÇIN GOL ANLARI

16. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Sağ taraftan köşe vuruşu kazanan sarı-lacivertlilerde Valbuena, topu arka direğe ortaladı. De Souza'nın kafayla indirdiği meşin yuvarlakla altıpas içinde buluşan Janssen, takımını öne geçiren golü kaydetti: 0-1 
42. dakikada ev sahibi ekip, skorda eşitliği sağladı. Bu dakikada Vagner Love'ın pasında ceza sahasında topu kontrol eden Emre Akbaba, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1 
45+2. dakikada Fenerbahçe yeniden öne geçti. Sağ kanattan Isla'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Valbuena, sağ çaprazdan yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2

MAÇTAN NOTLAR

Kameni sürprizi

Fenerbahçe çok gol yeme hastalığına çözüm olarak Volkan'ı kulübeye çekip kaleye Kameni'yi çekerek çözüm bulmaya çalıştı. Kameni bu sezon ilk kez bir lig maçında sahaya çıktı. 

Turistlerin üzüntüsü

Fenerbahçe'ye izlemek için maça gelen çok sayıda turist passolig nedeniyle maça giremeyip geri döndüler. Yetkililerden yardım isteyen yabancı futbolseverler bir türlü çözüm bulunamayınca geri döndüler.

Yıldırım'dan destek

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım cezası nedeniyle maça gelemese de takımını otelden moral vererek gönderdi. Çok sayıda Fenerbahçeli yönetici karşılaşmayı protokol tribününde izledi.