ALES sınavı ne zaman saat kaçta? Giriş belgeleri

ALES sınavı ne zaman saat kaçta? Giriş belgeleri
ALES/3 sınav giriş belgeleri yayınlandı. Peki Ales sınavı ne zaman ve saat kaçta yapılacak? Giriş belgelerinizi sayfamızdan sorgulayabilirsiniz.

ALES sınavı için geri sayım başladı. Yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerin girmek zorunluluğu olduğu ALES/3 sınav giriş belgeleri yayınlandı. Peki Ales sınavı ne zaman? Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, ülkemizde lisansüstü eğitime girişte,yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemidir.

ALES SINAVI NE ZAMAN

18 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek olan ALES sınav giriş belgeleri yayımlandı. Adaylar ALES sınav giriş belgelerine ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden ulaşabilecek. 

ALES SINAV GİRİŞ BELGELERİ

ALES sınav giriş belgelerini https://ais.osym.gov.tr/ adresinden öğrenebilirsiniz. 2018 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018-ALES/3 Sonbahar Dönemi) 18 Kasım 2018 tarihinde 81 il merkezi ile Lefkoşa’da (sadece İlkbahar Dönemi Sınavı)  uygulanacaktır. Sınav saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2.5 saat) olacaktır. Sınava başvurular, 19– 27 Eylül 2018 tarihleri arasında elektronik ortamda alınacaktır. Kılavuzda; başvuru, sınav, değerlendirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almakta olup  Ek’te yer alan kılavuzun başvuru öncesi dikkatle incelenmesi gerekmektedir.