ALES/3 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES/3 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
ALES 3 sınavı gerçekleşmesinin ardından ALES 2018 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu da binlerce öğrencinin merak konusu oldu. İşte son dakika haberleri...

Heyecanlı bekleyiş sürüyor. ALES/3 sınav sonuçları ne zaman yayınlanacak soruları da gelmeye başladı. Ales sınav sonuçları henüz açıklanmadı ama ÖSYM sonuçların ne zaman açıklanacağıyla ilgili detaylı bilgileri geçtiğimiz gün açıklamıştı. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın 3. kolu binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Yüksek lisans yapmak isteyen binlerce üniversiteyi bitirmiş öğrencilerin merak ettiği cevap haberimizde. Öte yandan ÖSYM 2018 ALES/3 soru ve cevapları kitapçığını da resmi internet sayfasından yayınladı. https://ais.osym.gov.tr adresinden girip bakabilirsiniz.

ALES 3 SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

ALES 3 sınav sonuçları 20 Aralık 2018'de ÖSYM'nin resmi internet sayfasından ya da yenicaggazetesi.com.tr'den açıklandığında öğrenebileceksiniz.

ALES/3 SINAV SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAPLAR

18 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilen sınavın soru ve cevapları ÖSYM'nin internet sayfasından yayınlandı. https://ais.osym.gov.tr bu adres üzerinden ulaşabilirsiniz.

ALES3 SINAVI ZOR MUYDU KOLAY MIYDI

Geçtiğimiz pazar günü sınava giren ALES öğrencilieri sosyal medya hesaplarından sınav ile ilgili yorumlarını paylaştı. Bazı kullanıcılar sınavın kolay olduğunu bazıları ise kafa karıştıran ve zor olduğunu söyledi.
İşte o yorumlardan bazıları...

Ales sınavı eşit ağırlık öğrencilerinin süre sıkıntısı halledilmeli. Sözel ve sayısal alandaki adaylar, 150 dk.lık sürelerini sadece sayısal/sözel kısımdaki 50 soruyu yapıp 80 puan alabilirken, eşit ağırlıkcılar ise 100 soruya girip 80 net üstü yapmak zorunda kalıyorlar.

Çok şükür zor sınavı geride bıraktık, sıra daha zor sınavlarda. #ales #ales2018

#Ales Sınavı çok zordu diyenler, ALES’teki  S zaten Sınav kelimesini temsil eder. Daha adını bilmediğiniz sınavda tabi başarılı olamazsınız .

Ales sorularını yetiştiren birinin bu hayatta yetistiremeyecegi hiç bişey olamaz bu kesindir ve çok nettir... #ales2018