Alexander Sörloth için dünya devi devrede! RB Leipzig'e imza atması bekleniyordu

Alexander Sörloth için dünya devi devrede! RB Leipzig'e imza atması bekleniyordu
Trabzonspor'daki geleceği ve yeni takımı bilmece haline dönen Alexander Sörloth için kabus gibi bir haber geldi. RB Leipzig'e imza atmasına kesin gözüyle bakılan Alexander Sörloth'ın geçeceği sağlık kontrolü iptal edildi. Başarılı santrafor için Trabzonspor'un, İngiliz kulübünden teklif aldığı belirtildi.

Hürriyet'in haberine göre, Trabzonspor ile yollarını ayırmasına kesin gözüyle bakılan Alexander Sörloth'un RB Leipzig'e transfer sürecinde sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Milli takım kampından Trabzon'a dönmeyen yetenekli oyuncu hakkında noter tespiti yapılmış ve ilgili disiplin maddesi yürürlüğe sokulmuştu.

AĞAOĞLU RESMEN AÇIKLADI 

Trabzon cephesinden gelen açıklamaların ardından bordo mavili kariyerinin sonlarına geldiği doğrulanan Norveçli golcü hakkında son demeç kulüp başkanı Ahmet Ağaoğlu tarafından yapılmıştı. Ahmet Ağaoğlu, Alexander Sörloth'un RB Leipzig'e transfer olarak Trabzonspor'a yaklaşık 11-12 milyon euro kazandıracağını söylemiş ve bu açıklamasıyla neredeyse ayrılığı resmileştirmişti.

"LEIPZIG KULÜBÜNE TRANSFER OLACAK" 

Ağoğlu "Sörloth, Trabzonspor'un kiralık oyuncusuydu. Bonservisi Crystal Palace'taydı. Ne Palace, Trabzonspor'un onayı olmadan; ne de Trabzonspor, Crystal Palace'ın onayı olmadan bu oyuncuyu başka takıma transfer edemezdi. Bir anlaşma çerçevesinde oyuncu Leipzig kulübüne transfer olacak. Sörloth ilk geldiğinde yapılan tüm eleştiriler bizim ve oyuncunun hafızasında" demişti.

"11-12 MİLYON EURO KAZANDIRACAK" 

Ağoğlu "Netice itibariyle Trabzonspor'a 375 bin Euro'ya mal olmuş ve giderken 11-12 milyon Euro gibi bir para kazandıracak ve bir sonraki transferinden de pay bırakacak. Bunun futbol tarihinde eşi benzeri olup olmadığını bilmiyorum" diye konuşmuştu.

ŞOKE EDEN GELİŞME 

Ahmet Ağaoğlu'nun bu röportajını ardından RB Leipzig'e imza atmasına kesin gözüyle bakılan Alexander Sörloth cephesinde bugün çarpıcı bir gelişme yaşandı.

HERKES ŞAŞIRDI 

Premier Lig devi Tottenham'ın da radarında bulunan ve geleceği yılan hikayesine dönen golcü oyuncuya dair gelen son haber futbolseverleri şaşkınlığa uğrattı.

SAĞLIK KONTROLÜ İPTAL EDİLDİ 

Alman temsilcisine imza atmak üzere bugün sağlık kontrolünden geçmesi beklenen Norveçli golcünün sağlık taramasının aniden iptal edildiği öne sürüldü.

VATANDAŞI DUYURDU 

Spor yazarı Jan Aage Fjortoft, vatandaşının bugün TSİ ile 15.00'da sağlık kontrolünden geçmesi gerektiğini ancak bu programın henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı iptal olduğunu belirtti.
Kişisel sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Jan Aage Fjortoft, önce Alexander Sörloth'un birkaç saat içerisinde Leipzig'de sağlık kontrolünden geçeceğini duyurdu.

ANİDEN İPTAL EDİLDİ 

Ardından yeni bir paylaşım yapan eski Norveçli futbolcu, yıldız golcünün sağlık kontrolünün iptal edildiği bilgisini paylaştı.

Jan Aage Fjortoft son paylaşımında ise sağlık kontrolünün Leipzig'de bulunan Helios Klinik'te TSİ 15.00'da gerçekleşmesi gerektiğini ancak aniden iptal edildiğini açıkladı.

Jan Aage Fjortoft söz konusu paylaşımlarında sağlık kontrolünün iptalinin gerekçesine dair herhangi bir detaya yer vermedi.

İNGİLİZ DEVİNDEN TEKLİF! 

Öte yandan Asist Analiz'den Haluk Ayyıldız'ın haberine göre Trabzonspor, Sörloth için çok büyük bir İngiliz kulübünden teklif aldı. Bugün Leipzig için sağlık kontrollerinden geçmesi beklenen Sörloth’a beklemesi söylendi.

Trabzonspor'a ilk olarak 17+3 milyon avro ve 18+5 milyon avro teklifler sunan Alman ekibinin, mevcut teklifini 20+4 milyon avroya kadar yükseltti.

5 YILLIK SÖZLEŞME 

Transferin gerçekleşmesi durumunda Alexander Sörloth'un Alman ekibinden 5 yıllık sözleşme karşılığında garanti maaş olarak yıllık 3.3 milyon Euro kazanacağı belirtilmişti.

Ayrıca Alman devinin, golcü oyuncunun sözleşmesine 70 milyon avroluk bir serbest kalma maddesi koymayı planladığı öne sürülmüştü. (KAYNAK: Hürriyet ve Asist Analiz) 

1-20200922114800.jpg

2-20200922115529.jpg