Ali Babacan, parti vitrini ile ilgili kararını verdi!

Ali Babacan, parti vitrini ile ilgili kararını verdi!
Yeni parti çalışmalarını sürdüren Ali Babacan'ın kendisi ile birlikte hareket eden AKP'de bakanlık yapmış isimlere parti vitrininde yer vermeyeceği öğrenildi. Diğer yandan Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç'ın yeni partide yer alacağı ifade edildi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

AKP'den istifası sonra başlattığı yeni parti hazırlıklarının uzamasının ardından geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Ali Babacan, yeni partiyi en kısa zamanda kuracaklarını belirtmişti. Babacan cephesinde, partinin kuruluşunun uzamasından dolayı rahatsızlık duyanların olduğu öğrenildi. Yeni oluşumun partileşmesinin uzamasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de etkili olduğu belirtilirken, ertelemeden rahatsız olanların partinin daha kurulmadan itibar kaybettiği eleştirisinde bulundukları kaydedildi.  

O İSİMLER VİTRİNDE OLMAYACAK

Diğer yandan Ali Babacan'ın eski AKP'li bakanlara kurucular kurulunda yer verebileceği ancak parti vitrininde düşünmediği ifade edildi. AKP hükümetlerinde geçmiş dönemlerde bakanlık yapan ve partilerinden istifa ederek Ali Babacan ile birlikte  hareket eden Beşir Atalay, Sadullah Ergin, Nihat Ergün gibi isimlerin, "ikinci AKP" algısının oluşmaması için arka planda yer alacağı öğrenildi.

TÜZÜĞÜ HAŞİM KILIÇ YAZIYOR

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç'ın da yeni oluşumda yer aldığı ve yeni partinin tamamlanmak üzere olan tüzüğünü yazdığı kaydedildi.