Ali Babacan: Toplum yoruldu nefes aldırmalıyız

Ali Babacan: Toplum yoruldu nefes aldırmalıyız
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Toplum yoruldu nefes aldırmalıyız" derken iktidarın Ayasofya kararı ve çoklu baro düzenlemesini de eleştirdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel mer­kezinde yardımcıları Sadullah Ergin, Abdurrahman Bilgiç ve Sanem Oktar'la birlikte gazete ve TV temsilci­leriyle buluştu.

Yeni kurulan partinin örgütlenme süreci hakkında bilgi verdi. 37 il başkanının belli olduğunu, haftaya 15 il başkanının daha belirle­neceğini kaydeden Babacan, il ve ilçe kongrelerinin hızlı şekilde yürütüle­ceğini belirtti. 

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Babacan, "Bizim diyalog kanallarımız herkese açıktır. Hamaset üstünden asla siyaset yapmayacağız. İnsanlar boğulma hissi yaşıyor. Top­lum yoruldu, artık nefes aldırmamız, rahatlatmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi hakkında da değerlendirmede bulunan Babacan, "Umarım sonuçlarını hesap ederek bu kararı almışlardır. Ben ‘Hayırlı olsun' diyorum. Ayasofya, ortak bir kültür mirasıdır.
Bu çok kıymetli eserin fiziki şartlarının, tarihi anlamının mutlaka yaşatılması, korunması gerekiyor. 
Ayasofya kısmen ibadete açıktı. Ezan okunuyor, namaz kılınıyordu. Şimdi anladığımız daha geniş alanlar açılacak."
dedi.

Babacan, TBMM'den geçip yasalaşan çoklu baro düzenlemesi için ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Baro başkanlarına, avukatlara yapılan muamele kabul edilebilir bir şey değil. Teklif neden geldi ve neden geçti?
Bunun arkasındaki sebebe bakmak lazım. Yönetim için ana motivasyon baroları da emri altında hareket eden pek çok sivil toplum kuruluşu gibi kontrol altına almaktır.
Ana motivasyon bu, diğer her şey ikincil, üçüncül konular.
İçinde belki iyi maddeler de olabilir ama ana motivasyonun ne olduğunu bildiğimiz için bu bizim hoşumuza gitmiyor."