Ali Erbaş: “21 bin vatandaş umreden dönüyor”

Ali Erbaş: “21 bin vatandaş umreden dönüyor”
Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan’da umre ibadetinde olan 21 bin vatandaşımızın yarın Türkiye’ye geleceğini açıkladı.

Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan’da umrede olan 21 bin vatandaşımızın yarın Türkiye’ye geleceğini açıkladı. Erbaş açıklamasında, “Umreden dönen vatandaşların 14 gün boyunca evden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri gerektiğini hatırlattı. 15 Mart'a kadar 21 bin umreci dönmüş olacak” dedi.

OTELLERDE TEMİZLİK YAPTIRILDI

Umre ibadeti nedeniyle Suudi Arabistan’da bulunanlara broşürler dağıtıldığını ve bilgilendirildiğini anlatan Erbaş, Mekke ve Medine’deki otellerde temizlik yaptırıldığını söyledi.

14 GÜN EVDEN ÇIKMAMA TAVSİYESİ

Erbaş, 27 Şubat’ta Suudi Arabistan’ın, umre ziyareti için ülkeye girişleri geçici durdurduğunu hatırlattı. Umre ibadeti için bu ülkede bulunan vatandaşların Türkiye’ye dönüşleri için gerekli koordinasyonların sürdüğünü dile getiren Erbaş, “Umreden dönen vatandaşlarımız tedbir amaçlı 14 gün boyunca evden çıkmamaları, ziyaretçi kabul etmemeleri konusunda bilgilendirilmiştir. Halen TÜRSAB’a dahil şirketlerde dahil olmak üzere yaklaşık 21 bin umrecimiz Suudi Arabistan’da bulunmakta olup 15 Mart itibarıyla tamamı ülkemize dönmüş olacaktır” dedi.