Fenerbahçe'de Ali Koç'un en büyük hayali gerçek oluyor! Başkan olmadan söylemişti, izinlerini aldı

Fenerbahçe'de Ali Koç'un en büyük hayali gerçek oluyor! Başkan olmadan söylemişti, izinlerini aldı
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, başkanlığa aday olduğu günden bu yana hayalini kurduğu 'Fenerbahçe Akademisi' için büyük bir adım için hareket geçti.

Haber Global''de yer alan habere göre; geçtiğimiz günlerde genç oyuncularına imza attıran Fenerbahçe Kulübü, genç oyuncuların içinde yer alacağı büyük projede büyük bir adım daha atıyor.

Başkan Ali Koç''un hayali olan projede; A Takım’la altyapı takımlarının aynı ortamda buluşturulması hedefleniyor. Sarı-Lacivertliler, bu projeyi kısa bir süre içerisinde Samandıra’da hayata geçirecek.

FUTBOL SAHALARİ İÇİN KULLANILACAK

Samandıra’da mevcut tesislerin hemen yanı başındaki 124 dönümlük araziyi sarı-lacivertli kulüp Fenerbahçe Üniversitesi için almıştı. Ancak üniversitenin Ataşehir’e kurulmasıyla bu arazinin altyapının faydalanacağı futbol sahaları için kullanılması kararlaştırıldı.

BAŞKAN ALİ KOÇ İZİNLERİ ALDI

Bunun için gerekli prosedürleri sağlamak adına Başkan Koç ile yönetimi yoğun bir çaba sarf etti ve izinler alındı. Resmi imzaların atılmasının ardından Başkan Ali Koç hayalindeki projeyi kamuoyuna detaylarıyla anlatacak.

Söz konusu arazi Maltepe askeri bölgesinde ve Samandıra Tesisleri’ne 1 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

DAHA ÖNCE AÇIKLAMIŞTI

Ali Koç, henüz başkanlığa seçilmeden adaylık sürecinde 19 Mart 2018’de “Bizim hayalimiz kurduğumuz akademide en az 7 sahanın olduğu, altyapı ve A Takımın aynı tesiste olmasıdır” açıklamasını yaparak hayalini dile getirmişti.

Arada geçen 4 yıllık süreçte de benzer açıklamaları bulunan ve bu projeyi hayata geçirmek için mücadele eden Ali Koç, hazirandaki olağan seçimli genel kurulda “Öyle bir akademi olacak ki Türkiye’de değil yurt dışında da emsal olacak. Bu projenin 7 milyon eurosu hazır daha fazla gerekirse ben şahsen temin edeceğimi biliyorum.” demiş ve arazinin Samandıra’ya 3-4 dakika uzaklıkta olduğunu anlatmıştı.

 

İlgili Haberler