Ali Koç: Şampiyonluk sözü vermedik

Ali Koç: Şampiyonluk sözü vermedik
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ersun Yanal için düzenlenen imza töreninde “5 yıl şampiyon olamadık, şampiyonluk sözü vermedik. Tabi bunu da tahmin etmedik, değişimin zaman alacağını biliyorduk” dedi.

Fenerbahçe Kulübü yeni teknik direktör Ersun Yanal ile Ülker Stadı’nda imza töreni düzenledi… Başkan Ali Koç basın toplantısında “5 yıl şampiyon olamadık, şampiyonluk sözü vermedik. Tabi bunu da tahmin etmedik, değişimin zaman alacağını biliyorduk. Bu kadar, acılı, sancılı olacağını düşünmedik. Taraftarımız takdiri hak ediyor, ümidi kaybetmiyor. Tribünler dolu, teşekkür ederim” dedi.

Ali Koç, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

20181218_2_33990972_40002757_web.jpg

‘HİÇ TAHMİN ETMEDİĞİMİZ BİR DURUM İÇERİSİNDEYİZ’

”Çok arzu ederdik ki dün maçı kazanıp, bu toplantıyı çok daha pozitif duygularla yapıyor olmak. Hocamızın bugün sesi kısık. Size görüşlerini kısa olarak iletecek. Belki bir iki soru alacak. Onu bugün çok yormayacağız. Ben emrinizdeyim. Bana her şeyi sorabilirsiniz. 16. hafta itibarıyla hiç tahmin etmediğimiz, arzu etmediğimiz bir durumun içerisindeyiz.

Dünkü maçtaki gibi, belki 5-0, 6-0 kazanabileceğimiz bir maçı son dakikada berabere bitirdik. İçinde bulunduğumuz bu durumu, formsuzluk, dayanıksızlık, transferler vb futbol mantığıyla açıklamak imkansız. Hayatın olağan akışına aykırı.”

20181218_2_33990972_40002755_web.jpg

‘AĞZIYLA KUŞ TUTSA…’

”Biz büyük bir camiayız. Binlerce insan bu camiaya hizmet ediyor. 33 bin küsür kongre üyesi var. Milyonlarca taraftarı var. 9 branşta rekabet ediyoruz. Eğitim kurumlarımız var. Fenerbahçe’ye hizmet edenler ağzıyla kuş tutsa, basketbolda her sene şampiyon olsak, voleybolda ve diğer branşlarda da bunu başarsak, futbolda başarı gelmediği zaman her şey göz ardı edilebiliyor.

Sezon başında sistem değişikliği yaptık. Bazı oyuncularımız gitti, bazı yeni transferler yaptık. Kısıtlı imkanlar ve FFP çerçevesinde bazı yatırımlar yaptık. Yeni bir hocamızı getirdik. Maçlar başladı. Hem ŞL eleme hem de ligde istediğimiz sonuçları alamadık.”

20181218_2_33990972_40002760_web.jpg

‘COCU TÜRKİYE’DE KALMAK İSTEDİ’

”Cocu’ya da hizmetleri için teşekkür ederim. Yolları ayırdığımızda durumu için teşekkür ederim. Geçmiş yıllarda ayrılıklar farklı atmosferde olurdu. Ayrılık rakamları izah edilen gibi değil. Cocu’nun burada olması nedeni ailesi ile Türkiye’de kalmak istemesiydi.

Cocu Ocak ayı ortasına kadar ailesiyle Türkiye’de kalmak istedi. Ayrılık şartlarını resmi şekilde kendisine belirttik. Hiçbir zaman 3 yıllık tazminat söz konusu değildi. Tazminat 1 yıllıktı. Kendisi ciddi indirim yaptı. Bundan sonraki hayatında başarılara imza atacaktır.”

20181218_2_33990972_40002758_web.jpg

‘KOEMAN LİDERLİK ÖZELLİĞİ GÖSTERDİ’

”Yeri gelmişken, Sayın Erwin Koeman’a da özellikle teşekkür etmek istiyorum. Kendisi liderliği ele aldıktan sonra, bilhassa ilk üç maçta, müthiş liderlik özellikleri gösterdi. Beklenmedik bir anda sorumluluk aldı. Hiçbir konuda şikayet etmedi.”

‘ŞAMPİYONLUK SÖZÜ VERMEDİK’

“5 yıl şampiyon olamadık, şampiyonluk sözü vermedik. Tabi bunu da tahmin etmedik, değişimin zaman alacağını biliyorduk. Bu kadar, acılı, sancılı olacağını düşünmedik. Taraftarımız takdiri hak ediyor, ümidi kaybetmiyor. Tribünler dolu, teşekkür ederim”

Mahçup ve üzgünüz ancak hayat devam ediyor bu durumdan çıkacağımızı söyleyebilirim. Hava yağmurlu, görüş mesafesi kısa ama yarın güneş açacak. Ersun hocamızla birlikte güneş açacak. Dünyanın sonu değil, bu durumdan hep birlikte çıkacağız. Fenerbahçe şu an dışarıdaki hava gibi, yağmur, ıslak zemin var, görüş mesafesi sınırlı. Güneş açması için Ersun Yanal hocamız burada”

20181218_2_33990972_40002754_web.jpg

KADRO DIŞI KARARINI SONRA VERECEĞİZ"

Fenerbahçe’de ikinci dönemine resmi olarak başlayan Ersun Yanal ise şampiyonluk için tüm güçleri ile çalışacaklarını söyledi.

Yanal, yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

Fenerbahçe'nin büyüklüğü sportif hedeflerin bile üzerindedir. Fenerbahçe bu ülkenin sporda lokomotiflerinden biridir. Koç Ailesinin bir mensubu olan başkanımızın da burada bulunması Türk sporu açısından da çok olumlu bir gelişmedir. Takımın bugün bulunduğu yer futbolla yorumlanacak kadar sığ olmamalıdır. Evet, dördüncü yıldızı takacağız. Dördüncü yıldız için var gücümüzle, hepinizin desteğiyle, el ele çalışacağız. Bu şampiyonluğu göğüsleyeceğiz. Bunun başka bir alternatifi yok.

Ligi kaçıncı sırada bitiririz bilemiyorum ama ikinci yarıyla beraber ligin yeni başladığını düşünürsek biz o tablonun lideri olacağız.

20181218_2_33990972_40002759_web.jpg

Geleli henüz 3 gün oldu. Kadro dışı kalan oyuncularla ilgili durumu konuşacağız. Basın mensuplarıyla da bir araya gelip onlara da açık yüreklilikle her sorularına cevap vereceğim.

(Takımın gol sayısının az olmasıyla ilgili) Fenerbahçe'nin bir kültürü var. Taraftarının bir kültürü var. Biz bunun dışında bir şey yapmayacağız. Ben bir önceki şampiyonluğu tek başıma almadım. Çok önemli bir takım ve birliktelik vardı.

Rakibimize dün çok fazla pozisyon vermediğimizi düşünüyorum. Bu süreyi artırmamız lazım. İkinci yarıda sürekli oyunu oynayan bir Fenerbahçe izleyeceksiniz.

(2010/2011 sezonu hakkında ki soruyla ilgili) 2013/2014 sezonunda ben Fenerbahçe'de görev yaptım. Bunun dışında ben şampiyonluktan bahsetmedim. Bütün röportajlarıma bakabilirsiniz. Bu konu artık kapansın. röportajlarıma bakın.