Ali Koç'tan 3 Temmuz kararıyla ilgili ilk açıklama

Ali Koç'tan 3 Temmuz kararıyla ilgili ilk açıklama
İstanbul 13. Ağır Ceza mahkemesinin Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu ile diğer isimler hakkında verdiği beraat kararı sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan açıklama geldi.

İstanbul 13. Ağır Ceza mahkemesinin Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu ile diğer isimler hakkında verdiği beraat kararı, Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onandı.

Bu gelişmenin ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FB TV''ye konuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Koç''un sözleri şöyle;

"Tarih bir kez daha Fenerbahçelileri haklı çıkardı. Bugün beklediğimiz karar çıktı. 27 aralık 2021 tarihi, Fenerbahçe Kulübü''nün tarihinin en önemli tarihlerinden biridir. Her zaman suçsusuz dedik, her zaman haklıyız dedik. Bu süreci buraya getirene kadar çok büyük mücadele verdik. Hukuksuzluğa karşı hukukun kazandığı bir tarihtir. Hak edenler, hakkı yenenler kazanmıştır. Kamu görevlisi görünümlü terör örgütü üyeleri üzerimize gelmiştir ancak alınan kararlarla hukuk üzerinden bu durum aklanmıştır. Bu süreçle ilgili önümüzdeki günlerde anlatacağımız, paylaşacağımız birçok konu var. Bunları hatırlatmakta fayda var. Bu camianın, başkan Aziz Yıldırım önderliğinde nasıl kenetlenerek camiasını ipten aldığının müthiş bir hikayesi vardır. Sayın Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve diğer 16 kişiye geçmiş olsun diyorum. Özellikle de Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun diyorum. Fenerbahçe camiası o günlerde çok yalnız bırakılmıştı. Sportif ve mali olarak çok iyi olduğumuz günlerdi ancak yapılanlardan sonra yapayalnız ve dimdik ayakta durdu. Başka camialarda olsaydı bizim gibi duramazlardı. Camiayı ayırırlardı. Fenerbaçhe bunu yapmadı, birbirine sıkı sıkıya bağlı kaldı. Bu camia 7''den 70''e müthiş bir mücadele verdi. Fiziki bir mücadele verdi. Statta, sokakta, Silivri''de mücadele verdik. Hakkımızı savunduk. Yeri geldi dayak da yedik. Masumiyetimiz hukuk nezdinde de kanıtlanmıştır. Kimse lamı cimi etmesin.

Bazı kesimlerin bir karar vermesi gerekiyor. Terör örgütüyle mi yoksa devletle mi yan yana olacaklar? Karar vereceksiniz. Söz konusu Fenerbahçe olunca öyle, söz konusu Ergenekon vs gibi konular olunca böyle olamazsın."