Öyle yiyorsanız hastanelik ediyor Uzmanlarca kalp ve damar hastalıklarına karşı etkili olduğu söylenen alıç meyvesi fazla tüketildiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Zararlarını Prof. Dr. Namık Özkan şöyle açıklıyor.
Alıcın az bilinen 6 önemli yararı Kalp dostu alıcın faydaları neler? İşte sağlık dostu alıç meyvesinin faydaları...
Alıç meyvesini yanlış tüketen hasta oluyor Uzmanlarca kalp ve damar hastalıklarına karşı etkili olduğu söylenen alıç meyvesi fazla tüketildiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. İşte, ayrıntılar…
Kalp hastalıklarına iyi geliyor. İşte o bitki Alıç diğer ismiyle ekşimuşmula kalp hastalıklarına iyi geldiği vurgulandı.
Sinir bozukluğuna iyi gelen ot Alıç diğer ismiyle ekşimuşmulanın sinir bozukluğuna iyi geldiği vurgulandı.
Uykusuzluğa iyi gelen ot (20 Şubat 2023) Alıç diğer ismiyle ekşimuşmula uykusuzluğa iyi geldiği vurgulandı.
Yüksek tansiyona iyi geliyor. İşte mucize ot Alıç diğer ismiyle ekşimuşmula bitkisinin yüksek tansiyona iyi geldiği vurgulandı.
Alıç bitkisi neye iyi gelir? Alıç diğer ismiyle ekşimuşmula yüksek tansiyon gibi birçok hastalığa iyi geldiği vurgulandı.
Bağışıklık sistemini çelik gibi yapıyor. Mutfağınızdan sakın eksik etmeyin Alıç meyvesinin pek çok faydası bulunuyor. İşte detaylar…
Alıç meyvesinin çekirdeği hastanelik ediyor. Matkap gibi bağırsakları deliyor. Prof. Dr. Namık Özkan açıkladı Tokat'ta doğada kendiliğinden yetişen alıç meyvesini çekirdekleri ile yiyen 3 kişi rahatsızlandı. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Özkan, fazla miktarda çekirdekleriyle birlikte tüketilen alıcın bağırsak tıkanıklığına hatta bağırsaklarda delinmelere sebep olabileceğini söyledi.
Dağlarda yetişiyor koronanın can düşmanı. Çiğ de yeniliyor, sirkesi ve marmelatı da yapılıyor Sivas'ta dağlık alanlarda kendiliğinden yetişen alıç meyvesi, sonbaharda tutkunlarını dağlara çekiyor. C vitamini açısından zengin olan ve bağışıklık sistemini güçlendirme özelliği bulunan alıç meyvesi hem çiğ olarak hem de sirkesi yapılarak tüketiliyor. Özellikle korona virüs pandemisi döneminde bağışıklığını güçlendirmek isteyenler, mevsimi gelen alıca ilgi gösteriyor.