Alman uzman tarih verdi, sürü bağışıklığı ne zaman kazanılacak?

Alman uzman tarih verdi, sürü bağışıklığı ne zaman kazanılacak?
Almanya'nın Münih kentindeki Schwabig Hastanesi'nin Enfeksiyonoloji Bölümü Başkanı Clemens Wendtner, sürü bağışıklığının ne zaman gerçekleşeceğiyle ilgili konuştu. Yapay sürü bağışıklığı için halkın yüzde 60-70’inin aşılanması gerektiğini belirten Wendtner, bu sürecin 2022 yılının başına kadar sürebileceğini ifade etti.

Deutsche Welle’de yer alan habere göre, umut veren aşı haberlerine karşı uyarıda bulunan Almanya'nın Münih kentindeki Schwabig Hastanesi'nin Enfeksiyonoloji Bölümü Başkanı Clemens Wendtner, korona virüse karşı ilaç geliştirme araştırmalarının da yoğun şekilde sürmesi gerektiğini söyledi.

"HALKIN YÜZDE 60-70'İ AŞILANMALI"

Şimdiye kadar gelen aşı geliştirme haberlerinin çok iyi ve umut verici olduğunu vurgulayan Wendtner, ancak aşıyla yapay sürü bağışıklığının sağlanabilmesi için halkın yüzde 60 ila 70'nin aşılanması gerektiğini ve bunun da 2022 yılının başına kadar zaman alabileceğini ifade etti. O zamana kadar da hastaların tıbbi tedavisinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Wendtner, bu nedenle ilaç geliştirme çalışmalarının aşı bulunduktan sonra da aynı şekilde önemli olduğuna dikkat çekti.

COVİD-19 TEDAVİSİNDE KULLANILAN İLAÇLAR

Dünya genelinde koronavirüsle etkili şekilde mücadele eden bir ilaç şimdiye kadar geliştirilebilmiş değil. Covid-19 hastalarının tedavilerinde yaygın olarak bir kortizon ilacı olan deksametazon uygulandığına işaret eden Wendtner, bu ilacın hastalığın ileri evrelerinde Covid-19'un yol açtığı aşırı iltihaplanmayı önlemek için kullanıldığını söyledi.

TEDAVİDE SINIRLI BİR ROL OYNUYOR

Salgının başlangıcında gündeme gelen ve ABD Başkanı Donald Trump'ın da kullandığını açıkladığı remdesivir ilacı ise Covid-19 tedavisinde sınırlı bir rol oynuyor. Bu ilaç, hastalığın sadece erken evresinde, yani hasta yoğun bakımda solunum cihazına bağlanmak zorunda değilse, kullanılıyor. Ancak remdesivir, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) bu ilacın muhtemel yan etkileri nedeniyle yaptığı uyarı üzerine daha az kullanılmaya başlandı.