Almanya 'fosil yakıt yasasını' kabul etmeyeceğini duyurdu

Almanya 'fosil yakıt yasasını' kabul etmeyeceğini duyurdu
2035 yılında benzin ve dizel motorlu yeni araç satışını engelleyecek yasayı Almanya Hükümeti kabul etmedi.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Almanya''nın Ekonomi Bakanı Christian Lindner, yaptığı açıklamada AB’nin 2035’de fosil yakıtlı araç satışını yasaklayacağı yasayı kabul etmeyeceğini açıkladı. AB’nin bu yasası, 2030’a kadar 1990 yılına göre gezegen ısınma emisyonlarını yüzde 55 azaltmayı amaçlıyordu. Bu amacın gerçek olabilmesi için fosil yakıt kullanan yeni arabaların trafiğe çıkmaması gerekliydi.

Yasayla ilgili nihai müzakereler başlamadığı için Almanya Hükümeti şu ana kadar resmi olarak bir oy kullanmamıştı. AB Parlamentosu’nun milletvekilleri bu yasaya genel olarak destek vermiş olsa da Almanya’nın yasayı kabul etmemesi, kararın yeniden düşünülmesini sağlayacaktır. Ülkede gerçekleşen otomobil üretimi tüm dünyaya yayıldığı için Almanya büyük bir söz sahibi konumunda.

Ülkedeki otomobil markalarının önde gelenleri, Almanya’nın elektirikli otomobil üretiminde de bir dev olacağını defalarca söylediğini duymuştuk. Elektrikli otomobil dönüşümünden korkmadıklarını basına ifade etseler de hükümetin bu kararı, küresel ısınma ile olan mücadeleye bir darbe olacak.

İlgili Haberler