Almanya'da tedbirlerin süresi uzatıldı

Almanya'da tedbirlerin süresi uzatıldı
Almanya'da yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 7 Mart'a kadar geçerli olan tedbirler, 28 Mart'a kadar uzatıldı. Başbakan Merkel, 3. dalga riskine karşı vatandaşları tedbirli olmaları için uyardı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel''in eyalet başbakanlarıyla video konferans yoluyla düzenlenen toplantıda salgındaki son durum değerlendirildi ve kademeli normalleşmeye ilişkin kararlar alındı.

Açıklanan bildiriye göre, toplantıda başka bir karar alınmadığı durumda mevcut tedbirler 28 Mart''a kadar geçerli olacak.

Birinci normalleşme adımı kapsamında geçen haftalarda okulların, kreşlerin ve berberlerin açıldığına işaret edildi.

EN FAZLA İKİ HANE BİR ARAYA GELEBİLECEK

8 Mart''ta başlayacak ikinci normalleşme adımında en fazla iki hane halkının bir araya gelmesine izin verilecek ancak toplanan kişilerin sayısı 5 ile sınırlandırılacak. 14 yaş altı çocuklar sınırlandırma kapsamına girmeyecek.

Son 7 günde 100 bin kişide yeni vaka sayısı 1 hafta boyunca 35''in altında olan bölgelerde üç hane halkı ve en fazla 10 kişi biraya gelebilecek.

Son 7 günde 100 bin kişide yeni vaka sayısı 3 gün üst üste 100''ün üzerinde çıkması durumunda "acil frene" basılacak ve 7 Mart''a kadar geçerli olan tedbirlere dönülecek.