Almanya’da yaşayan korona virüs salgını sonrasında Türk esnaf yaşadıklarını anlattı

Almanya’da yaşayan korona virüs salgını sonrasında Türk esnaf yaşadıklarını anlattı
Almanya’da yaşayan korona virüs salgını sonrasında Türk esnaf kendilerine devletin yardım ettiğini vurgulayarak, “Bizi Alman devleti rahatlatıyor. Darısı hasretini çektiğimiz ülkemizin başına” şeklindeki ifadeleri kullandı.

Korona virüs salgını dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Yurt dışında yaşayan Türkler de virüs salgınından olumsuz etkilenmeyi sürdürüyor.

Almanya’da yaşayan gurbetçi Türk esnaf korona virüs salgını sonrasında kepenk kapattığı anlatarak devletin kendilerine sosyal devlet kapsamında yardım ettiği anlattı. Gurbetçi, “Bir takım sosyal giderlerimizi karşılayacaklar. En azından bu konuda bizi Alman devleti rahatlatıyor. Darısı hasretini çektiğimiz ülkemizin başına” ifadelerini kullandı.

Esnafın açıklamalarını tamamı şu şekilde:

“İş yerlerimizin kapısına kilit vurulduk dedik ama sağlık ve işlerinin düşüklüğü nedeniyle. Yaklaşık 25 yıldır buradayım ama hiçbir zaman ruhen burada olamadım bedenen buradaydım. Ruhen memleketimdeydim ülkemdeydim. Şunu itiraf etmek zorundayım ki: Adaletin olduğu bir yerde hukukun olduğu bir yerde hiçbir insan mağdur olmuyor. Hiçbir insan zorluk çekmiyor. Şahsım adıma Alman devletine teşekkür ediyorum. Bütün haklarım varsa helal olsun. Çünkü iş yerlerini destekleme projeleri var. İnsanlara evlerinize girin diyor, ama körü körüne değil. Sizin arkanızda devlet var diyor. Bugüne kadar vergilerinizi aldık tüyü bitmemiş yetimin hakkından vergi aldık. Bu paralar hanedanların ceplerine değil devletin kasasına zor günlerde millet için harcanmak için bir kenara atıldı. Bugün o zor günü bütün dünya yaşıyor. Alman devleti sonuna kadar bütün insanlarının arkasında işveren işsiz, inancı inançsız. Hiç fark etmiyor Almanya sınırları içinde yaşayan herkese Almanya devleti kucak açıyor kol kanat geriyor. İşte sosyal devlet olmanın temel amacı temel hedefi sonucu bu olmalıdır. Bunun belirmeden geçemeyeceğim. Kapımıza kilit vurduk ama en azından kiralarımızı bir takım sosyal giderlerimizi karşılayacaklar. En azından bu konuda bizi Alman devleti rahatlatıyor. Darısı hasretini çektiğimiz ülkemizin başına.”