Almanya’daki Türk Prof. Dr. Uğur Şahin’in firmasından aşı için ruhsat başvurusu

Almanya’daki Türk Prof. Dr. Uğur Şahin’in firmasından aşı için ruhsat başvurusu
Tüm dünyada aşı çalışmaları sürerken, Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin’in yöneticiliğini yaptığı Biontech, geliştirdiği korona virüs (Covid-19) aşısının ruhsatı için başvuru yaptı. Avrupa İlaç Ajansı'na (EMA) yapılan ruhsat başvurusunun onaylanması halinde aşının üretimine geçilecek.

Türk Prof.’un firmasından aşı için ruhsat başvurusu

AA’da yer alan habere göre, daha önce klinik deneyleri için izin alınan korona virüse karşı geliştirilen aşı, Avrupa İlaç Ajansı'na (EMA) ruhsat başvurusu yaptı. Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin’in yöneticiliğini yaptığı firma, yetişkinlerde uygulanan klinik öncesi ve klinik deneylerden alınan sonuçların 'cesaret verici' olduğunu açıkladı.

AŞI İÇİN BAŞVURAN İKİNCİ FİRMA

Biontech korona virüs aşısı ruhsatı için başvuran ilk Alman şirketi oldu, uluslararası alanda ise Astrazeneca ile birlikte ikinci şirket oldu.

AŞI HAKKINDA İNCELEME SÜRECEK

Avrupa İlaç Ajansı, Biontech aşı adayının etkin maddesi BNT162b2'yi 'Rolling Review' adı verilen bir süreçle inceleyeceğini bildirdi. Bu süreçte, klinik deneyde elde edilen veriler sürekli olarak ajansa aktarılarak incelemeye tabi tutuluyor