Uçak değil adeta villa: İçindeki lüks detaylar gözden kaçmadı

Uçak değil adeta villa: İçindeki lüks detaylar gözden kaçmadı
Almanya merkezli bir şirkete ait olan Airbus A330 model uçak VIP ultra lüks bir jete dönüştürüldü. Uçağın içinde bir dans pisti ve türünün tek örneği olan güverte de dahil olmak üzere birçok lüks detayı barındırdı.

Uçaklar, seyahat etmek için en hızlı araç haline geldi. Bazı ünlü milyarderler ise seyahat etmek için süper yatları tercih ediyorlar. Ancak "Hem süper yatımdaki konfor olsun, hem de gökyüzünde olayım" diyenler için özel çalışmalar da yapılmaya başladı. Örneğin, Almanya merkezli bakım, tamamlama ve onarım şirketi Lufthansa Technik, zengin müşteriler için fütüristik bir VIP uçak konsepti tasarlamaya karar verdi.

BU UÇAĞIN İÇİNDE YOK YOK

Insider''ın haberine göre; Explorer olarak bilinen konsept, ilk olarak Eylül ayında Monaco Yacht Show''da tanıtıldı. Tasarımın ise, süper lüks yatlardan ilham alınarak hayata geçirildiği öğrenildi. Lufthansa Technik''den Wieland Timm bir basın açıklamasında, Explorer''ın bir yattan farklı olarak, yolcuların saatler içinde dünyanın diğer ucuna seyahat etmelerine ve daha sonraki etkinlikler için kendi kişisel kamplarını kurmalarına imkan sağladığını kaydetti.

Tasarımını göstermek Airbus Corporate Jet ACJ330''u seçen şirket, VIP uçak konseptinin A350 veya Boeing 787 gibi herhangi bir geniş gövdeli uçak için de uygulanabileceğini belirtti.

YATAK ODASI, DANS PİSTİ... İŞTE EXPLORER''IN İÇİNDEKİLER

Uçakta, bol miktarda oturma ve çalışma alanı ile birlikte geniş yatak odakları bulunuyor. Özellikle jetin ortasındaki ana salonda yemek odası veya konferans alanı olarak kullanılabilen uzun bir masa yer alıyor. Bunun arkasında TV, sehpa, kanepeler ve koltuklar bulunan başka bir geniş oturma alanı var. Ayrıca, banyolar ve duşlar da mevcut. Şirketin çizimlerine göre, her biri sürgülü kapıyla ayrılmış üç tam boy yatak bulunuyor.

Buna ek olarak, uçağın arka tarafında, çalışmak için bir pencereye sahip sessiz bir oturma alanı var. Bu arada, uçağın ön tarafında başka bir konferans salonu, tuvaletler ve bir mutfak alanı yer alıyor. Genel olarak, konsept en fazla 12 VIP misafir için tasarlanmış ancak bu sayının 47''ye kadar çıkabileceği söyleniyor.

Şirket ayrıca Diehl Aerospace ile ortaklaşa geliştirilen benzersiz bir projeksiyon sistemi kurmayı planlıyor. Bu planla sualtı teması, gökyüzü teması, disko teması ve mimari tema gibi seçeneklerden biri seçilerek tavana sanal içerik yansıtılması hedefleniyor. Diğer özel uçaklarda görülen ortak yaşam alanlarına ek olarak, bu uçakta ana salondaki yemek masasının alçaltılmasıyla oluşturulan bir dans pisti, spor ekipmanlarının bulunduğu bir alan ve bir macera salonu da dahil olmak üzere birçok lüks oda bulunuyor.

TÜRÜNÜN TEK ÖRNEĞİ

Ayrıca uçakta gövdeden dışarı uzanan, türünün tek örneği olan bir açık hava güvertesi var. Geri katlanabilir veranda, yaklaşık dört metre yüksekte yer alıyor.

FİYATI NE KADAR?

Timm, Kasım ayında Aviation Week''e verdiği demeçte, tasarımın fiyatının yaklaşık 100 milyon dolar olduğunu söyledi. Ancak yeni bir A330-200 kargo uçağının liste fiyatını da hesaba katarsak Explorer''ın toplam maliyeti, 340 milyon doları geçebilir.

İlgili Haberler