Altın fiyatlarına yetişilemiyor. Kimse uğramaz oldu

Altın fiyatlarına yetişilemiyor. Kimse uğramaz oldu
Dövizin de etkisiyle yükselişini sürdüren altında alımlar adeta durdu. Vatandaş sadece elindeki altını bozdurmak için kuyumculara gidiyor.

Altının gram fiyatının 600 liraya dayanmasının ardından kuyumculara sessizlik hakim oldu.

Doların fiyatının 10 liraya ulaşmasının yanı sıra ons altın fiyatının da dolara eşlik etmesi ile birlikte altının gram fiyatı da rekor kırdı.

Altın alamayan vatandaşlar ise kuyumculara ancak altın bozdurmaya gidebiliyor.

Tüm dünyada artış eğiliminde olan enflasyon yatırımcıları güvenli liman altına yönlendiriyor. Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantısının ardından piyasalarda faiz artışına gidilmeyeceğine yönelik beklentilerin güçlenmesiyle ons altın 1800 dolar pivot seviyeyi kırmıştı.

Bu hafta para ve emtia piyasalarının takip ettiği en önemli gelişme ise ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileriydi. ABD’de tüketici fiyatları aylık ve yıllık bazda beklentilerin çok üzerinde artarken, enflasyon endişeleri altın fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altının gram fiyatı 599,70 lira seviyelerinde yer alıyor. 600 lira barajını aşma potansiyeli bulunan gram altın yüzde 1’lik değer kazancı daha yaşadı.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Son dönemdeki artışla birlikte bin lira barajına yaklaşan çeyrek altın bugün 950 liradan geri alınırken 982 liradan da satışa sunuluyor.

CUMHURİYET ALTINI KAÇ TL?

14 Kasım 2021 Pazar günü cumhuriyet altını ise 3 bin 797 liradan geri alınırken 3 bin 935 liradan da satışa sunuluyor.

Altının yeni haftaya hangi seviyede başlayacağı ise 15 Kasım 2021 Pazartesi günü piyasaların açılmasıyla birlikte netlik kazanmış olacak.