Altın sütün sadece bir bardağında sayısız şifa var. Herkes aktarlara koşuyor

Altın sütün sadece bir bardağında sayısız şifa var. Herkes aktarlara koşuyor
Korona virüs salgının süreciyle birlikte altın süte olan ilgi de arttı. Altın süt olarak bilinen zerdeçallı süt karışımı, içerisindeki kurkumin sayesinde hücrelerin yenilenmesine yardımcı oluyor. Ayrıca bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor ve çocukların salgın hastalıklara yakalanma risklerini de azaltıyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, korona virüs salgınında zerdeçal, tarçın, zencefil ve karabiber içeren altın süt yoğun ilgi görüyor. Diyetisyen Eda Ünal ise çok tercih edilen ve korona virüs döneminde hastalıklara karşı kalkan olan altın süt tarifini paylaştı.

5ff33bd455428112ecdd79e2.jpg

MALZEMELER:

- 1 su bardağı yarım yağlı süt.

- 1 çay kaşığı toz zerdeçal, karabiber, tarçın.

- Birer çay kaşığı zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı

- İsteğe göre karanfil ve kakule.

5ff33bdf55428112ecdd79e6.jpg

İŞTE ALTIN SÜT TARİFİ:

Derin bir cezvenin ya da minik bir sos tenceresinin içerisine sütü aktarın. 1 su bardağı süte 1,5 çay kaşığı kadar toz zerdeçal ilave edin. İçine zerdaçalı ilave ettikten sonra karıştırarak kısık ateşte kaynatın. Kök zerdeçal ekleyecekseniz çok minik bir parçayı rendeleyerek ilave edin. Pişirdikten sonra da süzün.

5ff33be055428112ecdd79ec.jpg

Kaynama noktasına geldikten sonra ocağın üzerinde karıştırarak 5 dakika kadar pişirin. Ardından ocaktan alın. Ocaktan aldıktan sonra içerisine tarçın, karabiber, karanfil ilave edebilirsiniz. Daha sonra balla tatlandırarak ılık bir şekilde tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyetler olsun.

5ff33be055428112ecdd79e8.jpg

FAYDALARI:

- Beyin fonksiyonlarını güçlendiriyor, hafızanızın daha sağlam olmasına da destek oluyor.

- Karaciğer yağlanmasının önüne geçiyor. Karaciğer yağlanması problemi olanların da tedavisine destek oluyor.

- Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor. Özellikle çocukların salgın hastalıklara yakalanma risklerini azaltıyor.

- Vücudu temizlerken cildi de güzelleştiriyor, akne görünümünün ve sivilcelerin en aza inmesine yardımcı oluyor.

 

İlgili Haberler